Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel blir viktig for å løse Europas energikrise

Tamar-feltet er et av Israels tre store gassfelt i Middelhavet. De kan forsyne Europa med naturgass. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
Israel kan bli en av de viktigste gassleverandørene for Europa, sier den internasjonale gassforeningen.

Påtroppende leder av den internasjonale gassforeningen (IGU), Andrea Stegher, besøkte nylig en energikonferanse i Israel. Han anslår at Israel snart kan stå for 10 prosent av gassleveransene som Europa trenger.

– Israel er i en god posisjon til å bidra til å løse utfordringene som Europa står overfor, sier Stegher i et intervju med Israel Hayom.

Krigen i Ukraina har gjort at Europa har prøvd å erstatte Russland som gassleverandør. En av løsningene har blitt Israel. I juni 2022 signerte Den europeiske union en historisk avtale om import av gass fra Israel.

Stegher sier Israel og andre land i Midtøsten vil spille en viktig rolle i å løse den europeiske energikrisen i årene fremover. Israel har etter flere gassfunn i Middelhavet de siste årene et stort overskudd av naturgass.

– Spesielt Israel vil kunne spille en viktig rolle i å løse denne krisen. Det er allerede et omfattende felt for eksport av gass fra Israel til Europa, samtidig som man ivaretar den lokale økonomien, sier han.

Den påtroppende lederen av IGU tror Israel om noen år kan bli en av de viktigste gassleverandørene til det europeiske markedet.

– Vi skal kutte ut 100 milliarder kubikkmeter med russisk gass. Israel kan stå for 5-10% av dette i løpet av noen få år. For at det skal skje må vi fortsette å utvikle eksisterende gassressurser, men også fremme ytterligere investeringer, sier han.

I oktober 2022 startet Israel produksjonen ved gassfeltet Karish. Det er det tredje store gassfeltet i Israels økonomiske sone av Middelhavet. Fra før er det produksjon av naturgass i feltene Tamar og Leviathan.

Det er også gjort funn av nye gassfelt i ettertid.

I februar i år ble Israel også oljeeksportør for første gang.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart