Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinske skoleelever leser i skolebøker utenfor en palestinsk skole på Vestbredden. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)

Palestinsk skolemagasin oppfordrer til væpnet kamp mot «det israelske monsteret»

En ny generasjon med palestinere blir opplært til hat og terror mot Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Demoniseringen av Israel og oppfordringen til vold er utbredt i Waed, et magasin publisert av Fatahs ungdomsbevegelse, som blir distribuert på skolene til de palestinske selvstyremyndighetene, skriver Jerusalem Post.

Den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch har gjennomgått 17 utgaver av Waed utgitt mellom desember 2014 og september 2021. De har avdekket at magasinet glorifiserer terrorister som har drept israelere som helter, samt at magasinet skaper forventninger om at en palestinsk stat vil erstatte dagens Israel og at alle israelere vil jages ut av landet.

PMW var nylig i Norge for å presentere sine funn for norske politikere, i forbindelse med at giverlandskonferansen for palestinerne avholdes i Oslo.

Magasinene som deles ut på skoler inneholder referanser som «den store israelske drapsmaskinen» og «det israelske monsteret», samtidig som Israel blir anklaget for å oppføre seg slik som nazistene gjorde. En slik sammenligning er et eksempel på antisemittisme, ifølge arbeidsdefinisjonen til The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Waed hevder at palestinerne har «rett til å føre en væpnet kamp for å få tilbake det stjålne hjemlandet» og at «frigjøringen av Palestina bare vil bli oppnådd gjennom væpnet kamp». Budskapet er ikke fred og forhandlinger.

Denne kampen inkluderer angrep mot sivile, som er tydelig i hvordan terrorister som Dalal Mughrabi blir hyllet i magasinet. Mughrabi, som deltok i et angrep i 1978 hvor 37 israelere ble drept, inkludert tolv barn, og andre terrorister omtales som «heroiske krigere», «martyrer» og «helter».

Waed er et magasin som lages av ungdomsbevegelsen til Fatah, den ledende organisasjonen i de palestinske selvstyremyndighetene. Waed sin målgruppe er barn i alderen 6-15 år og deles ut på sommerleir, skoler og andre steder.

Magasinet inneholder forfalsket historie som knytter dagens palestinere til «kanaanerne», et folk som bosatte seg i området for 5000 år siden, mens arabiske innvandringen til Levanten ikke begynte før det syvende århundre.

Arkeologiske bevis på jødisk historie i landet Israel presenteres av Waed som palestinske gjenstander, for eksempel en gammel mynt med hebraisk skrift blir omtalt som gammel palestinsk valuta.

Israelere omtales i magasinet som «fremmende som kom fra alle kanter av jorden… som ikke kjente Palestina og som ikke bodde der – heller ikke deres forfedre». Israelerne omtales i stedet som «invaderende jøder».

Fremtiden som Waed presenterer for sine unge lesere er en fremtid hvor Israel ikke lenger eksisterer. Magasinet følger den populære palestinske praksisen med å presentere kart av «Palestina» hvor Israel er utslettet.

Budskapet fra Waed er at Israel ble skapt av tyveri, at dens eksistens er en forbrytelse og at en utslettelse via væpnet kamp er rettferdig og uungåelig.

Det er dette budskapet rettet mot palestinsk barn som vil bli drivkraften for en ny generasjon med palestinsk hat og terror mot Israel, skriver PMW.

Se MIFFs intervju med Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, om Waed-magasinet m.m.

Nylig ble det også avdekket hvordan palestinske skolebarn blir eksponert for plakater på skolene hvor budskapet er man finansierer sin egen morder ved å kjøpe israelske varer:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart