Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nye påstander om forgiftning av Arafat

Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
Gamle anklager om at Israel forgiftet Yasser Arafat har dukket opp igjen, etter at en Al Jazeera-granskning skal ha vist en uforklaring stor tetthet med polonium på noen av Arafats eiendeler.

Den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera har i ni måneder forsket på hva som kan være årsaken til at Arafat døde på det franske militærsykehuset i Paris for åtte år siden.

Undersøkelsene som ble gjort av legene i Paris på det tidspunktet kunne ikke avdekke tegn på at den tidligere PA-presidenten ble forgiftet. De kunne heller ikke bekrefte at han hadde fått HIV eller andre påstander som ble fremmet fra palestinsk hold på denne tiden.

– En ni måneder lang etterforskning av Al Jazeera har avslørt at ingen av disse ryktene var sanne: Arafat var i god helsestand, inntil han plutselig ble syk 12. oktober 2004, hevder mediehuset på sine nettsider.

Unaturlig høyt nivå
Testene som skal ha blitt tatt av Arafats eiendeler, som klær, tannbørste og liknende, beviser angivelig at PLO-lederen ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium. Forskerne ved Det radiofysiske institutt i Lausanne, som analyserte dataene, konkluderer med at en slik høy mengde av dette stoffet ikke kan komme fra naturlige kilder.

– Jeg kan bekrefte for dere at det fantes uforklarlige mengder polonium-210 i eiendelene til Arafat, som inneholdt rester av biologiske væsker, hevder direktør Francois Bochud.

En forskningsgruppe av leger fra Universitetet i Lausanne har undersøkt mytene PA og Arafats kone Suha har bragt på banen de siste åtte årene. De har ikke har rot i virkeligheten, mener en av legene, Patrice Mangin.

– Det var ingen tegn til leversvikt, kreft eller leukemi. Når det gjelder HIV og AIDS var det heller ingen tegn, og symptombeskrivelsene antyder heller ikke det, forklarer han.

Israel vil få skylden
På tross av at de villeste mytene som har spredt seg i løpet av de siste årene nå ser ut til å være avkreftet, vil disse nye funnene igjen skifte fokus mot Israel. Spørsmålet om tungmetallet ble plassert etter kommando fra høyeste hold i Jerusalem, vil blusse opp igjen. Tidligere har PA mistenkt den daværende palestinske politikeren Mohammed Dahlan, for å ha bistått Israel i forgiftingen av terrorlederen. Han og andre palestinske ledere kan nå bli offer for nye interne mistanker på palestinsk side.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart