Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ifølge Palestinian Media Watch har offisielle palestinske medier brukt uttrykket "påståtte tempel" minst 97 ganger bare i løpet av 2011 og 2012. (Illustrasjonsfoto: Jan Slangen, flickr.com)
Ifølge Palestinian Media Watch har offisielle palestinske medier brukt uttrykket "påståtte tempel" minst 97 ganger bare i løpet av 2011 og 2012. (Illustrasjonsfoto: Jan Slangen, flickr.com)

Tre glimt fra den palestinske virkelighet

Blod kan flyte for å hindre folk å spise offentlig under Ramadan, "jødene har aldri hatt et tempel i Jerusalem" og Israel forbrøt seg da de lot palestinere få nyte livet på strendene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Folk i Norge kan nok lett tro at de vet mye om situasjonen til palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Men av og til kommer informasjon fram som kun de færreste kjenner til. Det er historiene du ikke får i NTB og NRK.

 

Titusener av palestinere til Israels strender – kritikk fra PA og Hamas

I forbindelse med avslutning på Ramadan ga israelske myndigheter innreisetillatelse til 130.000 palestinere på Vestbredden. I tusenvis flokket palestinere til strender ved Middelhavet og israelske kjøpesenter. Tiltaket gjorde Ha’aretz-journalisten Gideon Levy, som tilhører den absolutt ytterste venstreside i israelsk politikk, vantro. Han trodde først det høye antallet var en trykkfeil, og opplevde det hele som en drøm.

Den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh forteller hvilke reaksjoner dette vakte hos palestinske selvstyremyndigheter og hos Hamas.

– I årevis har PA krevd at Israel letter på reiserestriksjoner som er innført mot palestinere på Vestbredden, men nå når Israel har gitt titusenvis av muslimer lov til å besøke strender og kjøpesenter, blir Israel fordømt. Det som er klart, er at verken PA eller Hamas ønsker å se at palestinerne lever gode liv. Å heve levestandarden til palestinerne er noe ingen av disse to partiene er interessert i. De ønsker heller at palestinerne retter alt sitt sinne og sin frustrasjon bare mot Israel, skriver Toameh 24. august.

– For første gang på mange år, så vi scener som minnet om gode gamle dager, før fredsprosessen, da palestinerne kunne reise inn i Israel helt fritt, skriver han.

PA-kilder kritiserer Israel for å skade den palestinske økonomien, og mener tiltaket ble gjennomført for å undergrave PA. Dersom hatet mot Israel reduseres, frykter Hamas og PA at palestinerne kan komme til å rette sitt sinne mot sine egne ledere, mener Toameh.

 

Løgnen om templet

Palestinske toppledere, inkludert PA-president Mahmoud Abbas, fortsetter for fullt å benekte jødenes årtusenlange historiske og religiøse tilknytning til Jerusalem. Senest 21. august og 22. august snakket Abbas om «det påståtte templet» og jødenes «fantasier og legender». Uttalelsene er gjengitt i palestinske medier, og oversatt til engelsk av Palestinian Media Watch.

Ifølge PMWs opptelling, har offisielle palestinske medier brukt uttrykket «påståtte tempel» minst 97 ganger bare i løpet av 2011 og 2012.

 

Hard straff for fastebrudd

Sjeik Hassan Ahmed Jaber, som er mufti for Rafiah-området og medlem av «Det øverste råd for religiøse dommer i Palestina», oppfordrer sikkerhetsstyrkene i PA til å slå ned med «jernhånd» mot alle som «gir etter for fristelse» og spiser i offentlighet under Ramadan. «De strengeste straffene som er mulig må brukes, inntil vårt samfunn er vasket, rent og nært Allah,» skriver han i den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida 13. august. Han siterer også profeten Muhammed, som skal ha sagt at det er lov å straffe fastebrudd under Ramadan «inntil blodsutgytelse».

Seks palestinere ble arrestert for å spise i offentligheten i løpet av måneden Ramadan. PA-myndighetene nekter også kristne palestinere å spise i offentlighet under Ramadan.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart