Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Faksmile av Fædrelandsvennens lederartikkel 5. juni 2014.
Faksmile av Fædrelandsvennens lederartikkel 5. juni 2014.

Feilkopling i Fædrelandsvennen

Sørlandsavisen Fædrelandsvennen beskylder Netanyahu for å kople den Hamas-støttede palestinske regjeringen med terroraksjonen mot det jødiske museet i Brussel. Men det er Fædrelandsvennen som feilkopler.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Redaktørene i Sørlandets regionsavis Fædrelandsvennen bruker lederartikkelen torsdag 5. juni til å beklage seg over at Israel ikke vil anerkjenne den nye Hamas-støttede palestinske samlingsregjeringen.

”Statsminister Benjamin Netanyahu har koplet samlingsregjeringen med terroraksjonen mot det jødiske museet i Brussel nylig. Med slike uakseptable utsagn befester han dessverre inntrykket av seg selv som en av de andre store hindringene for en fredsløsning i Midtøsten,” kan vi lese.

Ingen kilder er oppgitt, og etter alt å dømme er setningen en grov feilsitering av den israelske statsministeren. Den skaper et inntrykk av at Netanyahu spekulerer i en konspirasjon om at de palestinske selvstyremyndighetene var medskyldige i tragedien i Belgias hovedstad Brussel, der en fransk, militant islamist åpnet ild og drepte tre mennesker i et jødisk museum 24. mai.

 

Forskjellsbehandling av terrorister

Det eneste sitatet vi kan se norske og israelske medier har gjengitt der Netanyahu samtidig snakker om samlingsregjeringen og terroren i Brussel, er en uttalelse han ga under et møte i utenriks- og forsvarskomiteen i Israels nasjonalforsamling Knesset mandag.

– Det overrasker meg at europeiske regjeringer som så sterkt fordømmer skytingen i Brussel, kan tale i en vennskapelig tone om en samlingsregjering med Hamas. Dette er en terrororganisasjon som står bak kriminelle angrep og skryter av dem, sa Netanyahu ifølge Dagsavisen. De israelske avisene Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth gjengir det samme sitatet.

Det er ikke vanskelig å forstå hva Netanyahu mener. Han observerer at mange europeiske land reagerer svært ulikt overfor ulike terrorister. Er det urimelig av ham å spørre hvorfor noen terrorister fordømmes, mens andre applauderes?

Eller glemmer Fædrelandsvennen at Hamas, ifølge USA og EU, er en terrororganisasjon?

 

Hamas vil utslette Israel

Charteret til Hamas gjør det klart at organisasjonens mål er å utslette Israel fra kartet.

Hamas har aldri etterkommet Midtøsten-kvartettens krav til Israels forhandlingspartnere: Anerkjenne Israels eksistens, ta avstand fra terror og anerkjenne tidligere inngåtte internasjonale avtaler. Etter at avtalen om å begynne prosessen med å danne regjering ble undertegnet av Fatah og Hamas 23. april, har Hamas tvert imot understreket at de slett ikke har begynt å anerkjenne Israel. Ledelsen har i tillegg uttalt at kidnapping av israelske soldater fortsatt står på organisasjonens agenda, at ”motstandskampen” mot Israel fortsetter”, og at planen er å gjøre som Hizbollah i Libanon, som både er et regjeringsparti og en militant terrororganisasjon samtidig. I perioden med regjeringsforhandlinger oppfordret programlederne på barne-tv i Hamas’ offisielle tv-kanal til å ”skyte alle jøder”. Like før regjeringsskiftet mandag, forklarte Hamas’ daværende regjeringsleder Ismail Haniyeh at hensikten med forsoningsavtalen med Fatah var å stå samlet i den fortsatte ”motstandskampen” mot Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart