Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye krigsutspill fra både Hamas og Fatah

Nestlederen i Fatahs sentralkomité, Jibril Rajoub, sier Hamas og Fatah vil kjempe sammen mot Israel med våpen når tiden er inne. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)
Nestlederen i Fatahs sentralkomité, Jibril Rajoub, sier Hamas og Fatah vil kjempe sammen mot Israel med våpen når tiden er inne. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)
- Hvis vi får kontroll over Vestbredden, kan vi ødelegge Israel i et tempo ingen kan forestille seg, sier Hamas-talsmann. - I sannhetens øyeblikk vil vi alle kjempe sammen, sier nestlederen i Fatahs sentralkomitè.

Til tross for den palestinske samlingsregjeringens frieri til FN, fortsetter de sedvanlige utspillene om utslettelse av Israel og væpnet ”motstandskamp” med uforminsket styrke i de palestinske mediene.

 

”Islamsk stat i hele Palestina”

1. oktober sa Mahmoud al-Zahar fra Hamas’ politiske byrå ifølge avisen al-Ayyam at Hamas vil ”bygge en islamsk stat i hele Palestina”.

– Noen har sagt at Hamas vil opprette et islamsk emirat i Gaza. Det vil vi ikke. Vi vil bygge en islamsk stat i Palestina, hele Palestina, sa han i talen som er referert av al-Ayyam, ifølge Palestinian Media Watch (PMW) sin oversettelse.

I fortsettelsen av talen sa al-Zahar at dersom Hamas hadde hatt et militært fotfeste på Vestbredden slik de har i Gaza, ville de være i stand til å ødelegge Israel. Dette sa han ved å sitere fra et vers i Koranen om ”det endelige løftet”, som refererer til da muslimene inntok templet i Jerusalem og ”ødela det de tok over med total utslettelse”. Han satte dette verset i sammenheng med Hamas’ kamp mot staten Israel.

”Al-Zahar sa at dersom hans bevegelse kunne overføre det de har, eller bare en liten del av det, til Vestbredden, ville vi bli i stand til å avgjøre kampen om ”det endelige løftet” i et tempo ingen kan forestille seg”, skriver avisen ifølge PMW.

 

”Beskytte motstandsprosjektet”

– Vi vet nøyaktig hvordan vi skal frigjøre Palestinas land, sa han, og erklærte at Hamas vil ”beskytte motstandsprosjektet, inkludert både dets militære, politiet, sikkerhetsstyrkene og de sivile fløyene”.

Han understreket at Hamas ikke vil tillate den palestinske samlingsregjeringen å ”skade motstandsprosjektet eller noen borgers verdighet på noen som helst måte”.

De siste månedene har Hamas hatt høyere oppslutning enn Fatah i meningsmålinger om presidentvalget. PMW skriver at ifølge en måling fra 29. september ville Hamas’ tidligere regjeringsleder i Gaza, Ismail Haniyeh, ha vunnet presidentvalget i de palestinske områdene med til sammen 55 prosent oppslutning, mot 38 prosent til Fatah-leder og sittende president Mahmoud Abbas. På Vestbredden ville Haniyeh ha fått 57 prosent av stemmene, og Abbas bare 33 prosent. På Gaza er resultatet noe jevnere, med 47 prosent til Abbas og 50 prosent til Haniyeh.

 

”Samlingsregjeringen er et våpen”

Uttalelser fra sentralt posisjonerte talsmenn i Fatah den senere tiden, tyder imidlertid ikke på at de har noen innvendinger mot Hamas’ ønske om å fortsette ”motstandskampen”.

– Den palestinske enheten [samlingsregjeringen mellom Fatah og Hamas] er vårt våpen mot den israelske fienden. Vi er enige om å yte motstand i alle dens former. Vi [Fatah] er den væpnede kampens pionerer, sa president Abbas’ rådgiver Sultan Abu al-Einein på de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle TV-kanal PA TV 23. september.

– Det er feil å tro at Fatah har forlatt riflen eller lagt den bort. Vi gir freden en sjanse, men våre rifler er ladet med kuler. Tiden er inne for å være enige om et system – hvis våre blir drept, blir deres drept, fortsatte han.

Her kan du se videoklipp av uttalelsene med engelsk tekst fra PMW:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IG5SwY0-lXo[/youtube]

 

”Motstandens våpen er hellige for oss”

Nestlederen i Fatahs sentralkomité, Jibril Rajoub, kom med følgende uttalelse på PA TV 30. september:

«Brødre [henvendt til Hamas], deres våpen, motstandens våpen, er hellige for oss. Vi vil ikke skade dem, forfølge dem eller holde kontroll på dem. Men kan dere legge dem på lager? I sannhetens øyeblikk vil vi alle innrulleres sammen, vi vil alle kjempe sammen.”

Noe lignende sa han i en artikkel i avisen al-Quds 3. oktober:

”Rajoub understreket at det palestinske lederskapet ikke ville motsette seg motstandens våpen, men at ”de må forbli på lageret, uten militære demonstrasjoner i gatene, og når det blir gjort et angrep, vil det være ett angrep fra alle de palestinske territoriene, der alle medlemmer av det palestinske folket vil delta”, skrev avisen ifølge PMW.

Her kan du se videoklipp av Rajoubs uttalelser på PA TV med engelsk tekst fra PMW:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1jp1EU9u8OQ[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart