NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu klarte ikke å danne en regjering i april. Derfor ble det lyst ut nyvalg i Israel. (Foto: GPO)

Israel varsler nye sikkerhetstiltak

Etter et krisemøte søndag kveld varsler statsminister Benjamin Netanyahu opptrapping i kampen mot den pågående terrorbølgen. Abbas er taus om terroren, og PA fordømmer kun Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Etter et fire timer langt møte om sikkerhetssituasjonen søndag kveld, sier Netanyahu at Israel vil ta nye skritt for å få bukt med terrorbølgen. Spenningsnivået har eskalert det siste døgnet. To dødbringende terrorangrep har funnet sted denne uken: Lørdag kveld i Jerusalem og torsdag kveld på Vestbredden.

 

Netanyahu sier at han nå har instruert de israelske sikkerhetsstyrkene med følgende tiltak:

– Utvidet bruk av administrativ forvaring av palestinske opprørere. Administrativ forvaring innebærer at terrormistenkte personer i gitte situasjoner kan fengsles uten at det foreløpig foreligger en dom.

– Opptrapping i praksisen med å rive boligene til terrorister.

– Øke nærværet av sikkerhetsstyrkene i Jerusalem og på Vestbredden.

– Forby adgang til Gamlebyen og Tempelhøyden for dem som oppvigler til terror.

Dette skriver Times of Israel. Til stede på møtet med Netanyahu var forsvarsminister Moshe Ya’alon, sikkerhetsminister Gilad Erdan, forsvarssjef Gadi Eisenkot, etterretningssjef Yoram Cohen og andre med ledende ansvar for Israels sikkerhet. Israelske sikkerhetseksperter bedømmer situasjonen slik at dette dreier seg om en bølge av voldshandlinger, men likevel ikke noen tredje intifada. Til tross for Mahmoud Abbas erklæringer om at Oslo-avtalen er død, fungerer sikkerhetssamarbeidet mellom palestinske og israelske myndigheter fortsatt i praksis på samme måte som før, ifølge Kanal 10.

 

Netanyahu: – Bidra til ro

Netanyahu sa til de fremmøtte på pressekonferansen etter sikkerhetsmøtet at alle nå bør gå inn for å roe ned spenningsnivået. Han påpekte at han unnlater å annonsere nye byggeplaner i bosetningene som reaksjon på terroren, slik Israel har gjort flere ganger tidligere. Koalisjonspartner Bayit Yehudi har krevd at Netanyahu skal annonsere etablering av en ny bosetning som reaksjon på økt palestinsk vold.

Transportminister Yisrael Katz (Likud) var fungerende statsminister mens Netanyahu var bortreist i forbindelse med FNs generalforsamling fram til søndag. Han varslet at det ville komme sterke reaksjoner fra Israel mot opptrappingen av palestinsk vold. Til Army Radio sa han at det kan bli nødvendig å starte en ”Operasjon Forsvarsskjold 2”, med henvisning til militæroperasjonen i 2002 som ble satt i verk under den andre intifadaen. I den omfattende antiterroroperasjonen ble nesten 500 palestinere og 29 israelske soldater drept den gangen.

 

PA fordømmer Israel, ikke terroristene

Palestinernes president Mahmoud Abbas møtte torsdagens terrordrap med det Netanyahu kalte ”øredøvende stillhet”. Siden kom det fram meldinger om at den væpnede avdelingen til hans egen organisasjon Fatah sto bak dette angrepet.

Etter det andre terrordrapet på en uke lørdag kveld, kom Abbas heller ikke med noen fordømmelse.

Da de palestinske selvstyremyndighetene for første gang sendte ut en uttalelse, var det fra regjeringstalsmann Ihab Bseiso. I presseuttalelsen som ble sendt ut gjennom det palestinske nyhetsbyrået WAFA, var det ingen fordømmelse eller kritikk av terroristene og deres handlinger. Tvert imot fordømmer de i stedet Israel fordi terroristene ble drept av sikkerhetsstyrker mens de utførte sine ugjerninger.

Bseiso oppfordret det internasjonale samfunnet til å ta affære etter at ”to unge menn ble drept i det okkuperte Jerusalem og en serie forbrytelser har funnet sted i byer og landsbyer på Vestbredden”. Han nevnte ikke med ett ord at de to ”unge mennene” var terrorister som væpnet med kniv angrep jøder. Han nevnte heller ikke de to jødene som ble drept av den ene ”unge mannen”, eller de fire andre som ble såret i de to terrorangrepene lørdag kveld, skriver Times of Israel.

Norges utenriksminister Børge Brende fordømte terrorangrepene mot sivile i Jerusalem. (Skjermdump fra Twitter)
Norges utenriksminister Børge Brende fordømte terrorangrepene mot sivile i Jerusalem. (Skjermdump fra Twitter)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart