Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Fredsaktivist og journalist Meron Rappaport var blant de ni israelerne som unnslapp lynsjing da de tok seg inn i Ramallah onsdag kveld. (Foto: Twitterkontoen News10)
Fredsaktivist og journalist Meron Rappaport var blant de ni israelerne som unnslapp lynsjing da de tok seg inn i Ramallah onsdag kveld. (Foto: Twitterkontoen News10)

Israelske fredsaktivister angrepet i Ramallah

Ni jødiske israelere ble angrepet med steiner og brannbomber da de dro til Ramallah for å gå i middagsselskap onsdag kveld.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De ni israelerne reiste inn i Ramallah på eget ansvar for å delta i måltidsfellesskap i et privat hjem der de var invitert. De skulle være med på et av de tradisjonelle kveldsmåltidene som spises av muslimer under fastemåneden Ramadan.

Da de ankom stedet der de var invitert, ble de angrepet av en gjeng unge palestinere som kastet steiner og molotov-coctails mot bilene deres. En av bilene ble satt i brann. Israelerne kom seg unna uten å bli skadet. Åtte av dem klarte å komme seg til grenseovergangen Kalandiya, der de ble møtt av israelske styrker. Den niende ble reddet av palestinske sikkerhetsstyrker, som tok ham med til avhør på politistasjonen. En time senere ble han utlevert til det israelske forsvaret ved kontrollposten Beit El.

En talsmann for IDF sier at alle ni ble innbrakt til videre avhør etter at de var kommet i sikkerhet. Da de reiste inn i Ramallah, brøt de en militær beordring til alle sivile israelere om å holde seg utenfor byer i område A på Vestbredden, som er under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll.

 

Aktive i fredsbevegelse

I hjemmet der de var invitert, bor en palestiner som er kjent for sin innsats for å styrke båndene mellom den israelske venstresiden og palestinere, skriver Ynetnews.com.

Ifølge Times of Israel var de ni israelerne medlemmer av en fredsorganisasjon kalt ”To stater, ett hjemland”. Den jobber for å fremme en konføderasjon som løsning på Israel-Palestina-konflikten. Det innebærer to stater der borgere fra begge sider selv kan velge hvilken av dem de vil bo i, uten å miste sitt opprinnelige statsborgerskap. Organisasjonen har sendt ut en uttalelse der de toner ned alvoret i situasjonen onsdag kveld og påstår at utsendingene ikke følte de hadde grunn til å være redde.

”Det som aller mest skremmer dem som ønsker å opprettholde status quo, er palestinere og israelere som snakker sammen og arbeider sammen”, skriver de.

Israel har tidligere gjort dramatiske erfaringer med hva som kan skje når noen av dets borgere reiser inn i område A på Vestbredden. Under den andre intifadaen ble to reservesoldater lynsjet til døde da de ved en feil kjørte inn i byen. Tidligere i år havnet to soldater i flyktningleiren Kalandiya da de kjørte feil. Bilen deres ble bombardert med brannbomber og de måtte flykte for livet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart