Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelske soldater fjernet terrormonument i Jenin, men Fatah-partiet vil sette det opp igjen

Fra avdukingen av minnesteinen for terroristen Khaled Nazzal i Jenin (Skjermdump fra jeningate.com, via PMW)
Fra avdukingen av minnesteinen for terroristen Khaled Nazzal i Jenin (Skjermdump fra jeningate.com, via PMW)
Den palestinske ledelsen er fast bestemt på å fortsette glorifisering og heltedyrking av terrorister.

MIFF skrev 26. juni om minnesteinen som torsdag 15. juni ble avduket i den palestinske byen Jenin på Vestbredden i en seremoni til ære for terroristen Khaled Nazzal.

Minnesteinen ble satt opp i forbindelse med åpningen av en plass som den palestinske ledelsen har kalt «Martyr Khaled Nazzal-plassen» til ære for Nazzal.

Han sto bak planleggingen av flere blodige terrorangrep mot israelere. Det største angrepet var den såkalte Ma’alot-massakren som fant sted 15. mai 1974, da tre palestinske terrorister fra organisasjonen Demokratisk front for frigjøring av Palestina (DFLP) kom over grensen fra Libanon. Etter først å ha skutt og drept flere israelere tok terroristene 115 israelske gisler på barneskolen Netiv Meir i Ma’alot, deriblant 105 barn. Terroraksjonen endte med at 22 barn og fire voksne ble drept i tillegg til at 68 ble såret.

Fra Ma'alot-massakren 15. mai 1974 (Foto: Israel Simionescu/Israel Sun)
Fra Ma’alot-massakren 15. mai 1974 (Foto: Israel Simionescu/Israel Sun)

Etter at Palestinian Media Watch (PMW) først omtalte saken 19. juni kom det sterke reaksjoner fra Israel. Presset ble til slutt så stort at ordføreren i Jenin valgte å fjerne minnesteinen, men etter kritikk fra Fatah-bevegelsen og andre palestinske ledere, bestemte han at minnesteinen skulle settes opp igjen og at plassens navn skulle beholdes.

Tidlig morgen fredag 30. juni gikk så israelske soldater inn i Jenin og fjernet det terrorglorifiserende monumentet.

Noen timer senere erklærte Fatah-partiet, som ledes av president Mahmoud Abbas, at minnesteinen vil bli gjenreist. Det meldte Palestinian Media Watch (PMW) søndag 2. juli.

Facebook-siden sin skrev Fatah: «Det spiller ingen rolle hvor mange ganger okkupasjonen [Israel] fjerner monumentet til minne om martyren – det er vår plikt å gjenreise det.»

Fatah publiserte også et bilde av en enkel plakat som DFLP samme dag hadde laget og satt opp i Jenin der minnesteinen tidligere var plassert. Teksten på plakaten sa: «Martyren (shahid) kamerat Khaled Nazzals plass, medlem av sentralkomiteen i Demokratisk front for frigjøring av Palestina».

Plakat satt opp i Jenin av DFLP (Skjermdump fra Facebook)
Plakat satt opp i Jenin av DFLP (Skjermdump fra Facebook)

To timer etterpå skrev de i et nytt innlegg at ungdommer i Ramallah – i solidaritet med Jenin – hadde utplassert en minnestein for å hylle Nazzal. Ifølge teksten i innlegget var han «bevart i våre hjerter, i vårt minne, i våre plasser og i våre gater».

Minnestein for Khaled Nazzal i Ramallah (Skjermdump fra Facebook)
Minnestein for Khaled Nazzal i Ramallah (Skjermdump fra Facebook)

Det er bare noen uker siden det norske utenriksdepartementet reagerte kraftig da det ble kjent at et norsk-støttet senter for kvinner hadde blitt oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi.

Også FNs generalsekretær Antonio Guterres fordømte palestinernes terrorhyllest av Mughrabi. I en uttalelse publisert søndag 28. mai sa talsmann Stéphane Dujarric: «Glorifisering av terror eller gjerningsmenn bak avskyelige terrorhandlinger er uakseptabel under enhver omstendighet».

Palestinske selvstyremyndigheter har oppkalt et stort antall gater, skoler, plasser og til og med idrettsturneringer etter terrorister.

___

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart