Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fire dager på rad har det vært opptøyer i forbindelse med de nye sikkerhetskontrollene ved Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Muhammad Hussein sier flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Palestinsk mufti: – Flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki

Stormufti Muhammad Hussein sparer ikke på truslene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Muhammad Hussein, palestinske myndigheters (PA) mufti, advarer i et intervju med PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida om at det vil få store konsekvenser hvis USA gjennomfører sin ambassadeflytting som planlagt. Den nye amerikanske ambassaden i Jerusalem skal åpne 14. mai i år.

Muftien sier det vil føre til «katastrofale kriger» over hele verden, siden dette blir sett på som et «angrep» på alle verdens muslimer. Det skriver Palestinian Media Watch, som oversetter palestinske medier fra arabisk.

«Han [muftien] forklarte at hvis USAs ambassade blir flyttet til Jerusalem, så vil det ikke bare være et angrep på palestinerne, men i realiteten også et angrep på arabere og muslimer over hele verden. Det vil ikke hjelpe for fred og sikkerhet i regionen, men heller føre til katastrofale kriger, anarki og ustabilitet», skrev Al-Hayat Al-Jadida i en artikkel i slutten av februar.

Videre i intervjuet oppfordrer muftien implisitt til å bruke vold og bli martyrer, ved å si at mennesker vil «ofre alt som er kjært for dem».

«Muftien la til at beboerne i Jerusalem og alle palestinerne, araberne og muslimene ikke vil underkaste seg dette åpenbare angrepet. De vil ofre alt som er kjært for dem for å konfrontere amerikanernes stahet».

Det er ikke første gang muftien har oppfordret til vold og drap.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart