Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ny lov for å bekjempe PAs terrorlønn passerte første hindring i Knesset

Etter terrorangrepet mot synagogen i Har Nof ble massakren feiret i gatene på Gaza-stripen. (Foto: Abed Rahim Khatib, Flash90)
Terroristene bak massakren i synagogen i Har Nof blir feiret i gatene på Gaza-stripen. (Foto: Abed Rahim Khatib, Flash90)
Israel vil snart kunne holde tilbake samme beløp som PA utbetaler til terrorister.

Mandag 11. juni stemte Utenriks- og forsvarskomiteen i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset for et lovforslag som går ut på at Israel skal holde tilbake det samme beløpet som palestinske selvstyremyndigheter (PA) utbetaler i lønn til palestinske terrorister som sitter i israelsk fengsel eller til terroristers familie.

Beløpet vil bli overført til en egen konto fra midlene Israel samler inn i skatter og avgifter på vegne av PA, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Ifølge PAs budsjett for 2018 skal den totale summen på terrorlønnen være på nesten 2,8 milliarder kroner (1,2 milliard shekel).

Palestineren Fadi al-Qanbar drepte fire mennesker og skadet 17 i januar 2017. Familien mottar lønn fra de palestinske selvstyremyndighetene.

Ifølge lovforslaget skal pengene blant annet kunne brukes til å betale erstatning til ofre for palestinsk terror og til å kompensere israelere for økonomisk tap som følge av terrorangrep.

Alle komitémedlemmene, både fra regjeringspartiene og opposisjonen, stemte for lovforslaget. Det betyr at loven sannsynligvis vil bli vedtatt med stort flertall av representantene i Knesset når den i nærmeste framtid skal behandles og stemmes over.

Loven er et resultat av arbeidet PMW har gjort over flere år for å avsløre og dokumentere palestinernes belønningssystem for terror.

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

I november 2017 holdt PMW et foredrag om historien bak, og omfanget av palestinernes belønningssystem til medlemmene i den israelske Utenriks- og forsvarskomiteen.

Presentasjonen inkluderte blant annet det totale beløpet PA bruker på terrorbelønning, bevis for at belønningen motiverer til nye terrorangrep og bevis for at en del av summen Israel overførte til PA deretter ble overført til terrorister som sitter i israelsk fengsel.

Tabellen viser hvor mye PA har satt av til terrorbelønning siden 2013. (Skjermdump fra JCPA)
Tabellen viser hvor mye PA har satt av til terrorbelønning siden 2013. (Skjermdump fra JCPA)

Som følge av PMWs foredrag kunngjorde det israelske forsvarsdepartementet at den israelske regjeringen ville utarbeide et eget lovforslag om saken.

Representanter fra Forsvarsdepartementet kontaktet PMW for å få mer informasjon om den palestinske terrorbelønningen og siden januar i år har de hatt fire møter. Det siste var 11. juni.

I mars 2018 trådte en lignende lov i kraft i USA. Den amerikanske «Taylor Force-loven» betyr at nesten all amerikansk bistand til PA vil bli stanset inntil palestinerne endrer lovene for belønning av terror og faktisk avslutter denne ordningen.

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa tirsdag kveld. (Foto: Facebook/privat)
Den amerikanske studenten Taylor Force (29) ble drept i et terrorangrep i Jaffa i 2016. (Foto: Facebook/privat)

Palestinian Media Watch skriver i artikkelen at de etter vedtaket i Utenriks- og forsvarskomiteen har vært i kontakt med en parlamentariker fra et europeisk land som ønsker å bruke informasjonen til å få vedtatt en lignende lov der.

Det var PMW som i 2011 først avslørte PAs system for belønning av terrorister. I årene etter har PMW samarbeidet med nasjonalforsamlinger i mange land for å bekjempe PAs terrorbelønning.

De palestinske selvstyremyndighetenes utbetaling av lønn til terrorister ansees å være en alvorlig hindring for å oppnå fred. Etter at regjeringer i mange år bare har fordømt ordningen, begynner de nå å vedta konkrete lover som vil straffe PA for belønningssystemet, skriver PMW til slutt.

MIFF har i flere år presset på for å få skiftende norske regjeringer til å bruke økonomisk press mot palestinske selvstyremyndigheter for å få slutt på belønningssystemet for terror.

Norge kunne ha gått foran USA og Israel, men nå bør vi følge etter.

Valgte terror for å gi barna et bedre liv

– Lytt til Palestinian Media Watch før dere møter palestinske ledere!

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart