Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fatah-topp oppildner palestinere til vold og hat

Den palestinske Fatah-toppen Abbas Zaki oppvigler palestinere til vold. (Foto: Skjermdump)
Abbas Zaki håper Fatah og Hamas kan forenes - for å utslette Israel.

Fatah-topp Abbas Zaki, som sitter i organisasjonens sentralkomité, har i en årrekke oppfordret til vold og terror mot Israel. Den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch, som følger palestinske medier og sosiale medier tett, har laget en liste over ferske eksempler på oppvigleri fra Zaki.

I et intervju med det palestinske nyhetsbyrået Donia Al-Watan den 22. september 2019 sier Zaki at han håper Hamas og Fatah, som i dag er bitre fiender, kan forenes igjen for å kunne bekjempe deres felles fiende – Israel.

Hvis vi samler våre styrker og får en felles front, så kan vi begynne å jobbe med et åpent sinn, vilje og strategi som er uslåelig. Da kan vi absolutt beseire fienden vår, som er Israel, sier Fatah-toppen i intervjuet.

Da USAs spesialutsending, Jason Greenblaat, i FNs sikkerhetsråd sa at Vestbredden er omstridte landområder og ikke okkuperte, oppfordret Zaki til «eskalering på bakken» – en implisitt trussel om vold mot Israelere.

Det er ikke mulig å unngå en politikk om eskalering på bakken med stort momentum fra massene, som ikke vil tillate at okkupantene lever sine rutinemessige liv. Deres okkupasjon av landet vårt må koste dem dyrt, en pris som de må betale hver eneste dag, sa han til den jordanske nettsiden Al-Dustour 8. september 2019.

Zaki har også flere ganger kommet med falske anklager, ofte brukt av palestinske myndigheter til å oppildne palestinere til vold, om at Israel skjender hellige steder og planlegger å utslette «palestinsk eksistens».

Å stå samlet er er det eneste rette for dem som er okkupert. Vår fiendskap kan ikke skille oss, men heller rettes mot okkupanten av landet som skjender de hellige steder og som har som mål å utslette den palestinske eksistensen i landet, sa Zaki i intervjuet med Donia Al-Watan.

Han oppfordrer også arabiske stater til å forsvare de hellige stedene, som han feilaktig påstår blir skjendet, og truer med at Allah vil straffe dem med nederlag hvis de ikke forsvarer «Palestina». Han gjentar også en annen falsk anklage om Israel, at de to blå stripene i det israelske flagget skal være et bevis på Israels ambisjon om et Stor-Israel mellom elvene Eufrat og Nilen.

Vi håper at våre arabiske brødrene vil spør seg selv hvor de står angående de hellige stedene og festningen som forsvarer dem mot ambisjonene til «Israel» og deres mål – som fremgår av flagget med de to blå stripene – om et land fra Eufrat-elven til Nilen-elven. Hvor står de [arabiske land] med tanke på forbindelsen i brorskapet, blodet og en felles skjebne? Vi sier klart og tydelig at de som snur ryggen til Palestina og Jerusalem vil bli beseiret til slutt, uansett hvor mektige de er. Alle som er for Palestina vil triumfere, fordi de forsvarer Allahs hellige steder. De som er for Allah vil seire, mens de som går imot Ham vil bli beseiret.

De falske anklagene om at jødene skjender hellige steder har versert i lange tider. For 90 år siden førte de samme anklagene som Zaki fremfører i dag til en massakre på det jødiske miljøet i Hebron. 67 jøder ble drept og 58 såret. Også i dag er disse anklagene dødelig farlige. Falske anklager om at Israel skjender hellige steder har vært motivet for flere terrorangrep i nyere tid.

I en tale til palestinske studenter i Hebron truet Fatah-toppen med å utslette Israel. I talen sa han at hvis ikke Israel – fienden – og USA «stoppet deres arroganse», så ville palestinere beseire den jødiske staten:

Fatah er veien til retur. Vi vil ikke legge ned flagget. Hvis vi feiler, så vil våre sønner, sønnesønner og døtre løfte opp flagget. Hvis det skulle bli fred, så vil de heise flagget over Jerusalem, i tårnene til moskeene og kirkene. Men hvis vår fiende [Israel] og Amerika fortsetter deres arroganse, så vil våre etterfølgere heise flagget over Jaffa, Negev, Galilea, Carmel, Triangelet, osv. Land som vi ikke gjenoppretter fortjener vi ikke, skrev han på sin egen Facebook-side 13. august 2019.

Retten til retur, at flere millioner etterkommere av palestinske flyktninger skal få returnere til Israel, omtaler Zaki som et våpen og en «demografisk bombe» som de vil bruke til å beseire jødene og Israel.

Vårt antall i Palestina er større enn deres antall. I dag passerer vi dem i antallet mennesker og vi vil ta i bruk den demografiske bomben for å løse konflikten, forklarer den palestinske lederen.

Fatah-toppen har flere ganger kommet med eksplisitt hyllest av terror. Han gratulerte foreldrene til Omar Abu Laila, som drepte to israelere i mars, og håpte «Allah belønnet dem». Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sendte Zaki som sin representant i en seremoni for «heroiske fengslede terrorister». På scenen stod Zaki sammen med en rekke maskerte menn. Zaki har også uttrykt støtte til PAs langtidsstrategi: Utslette Israel gradvis.

Målet er å utslette Israel, men du kan ikke si det til verden, sa Zaki i 2011:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart