Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hver morgen blir skolejentene i Betlehem minnet om jihad

Elever ved Betlehem videregående skole. Ved inngangsdøren står en planket til minne om «martyrene». (Foto: Facebook)
Det er ikke bare skolebøkene som er problematiske i den palestinske skolen.

Hver dag når palestinske jenter går inn på videregående skole i Betlehem blir de påminnet av palestinske selvstyremyndigheter at deres rollemodell er den 17 år gamle selvmordsbomberen Ayyat Al-Akhras, som drepte to og såret 28 personer, skriver Palestinian Media Watch på sine nettsider.

For ved inngangen til skolen står en planket til minne om «martyrene» etter Den andre intifada (2000-2005), hvor over 1100 israelere ble drept, mange i selvmordbombinger. Minnesmerket, som ble satt opp i samarbeid mellom palestinske myndigheter og Fatas ungdomsbevegelse Shabiba, uthever spesielt selvmordsbomber og Fatah-medlem Ayyat Al-Akhras, som sprengte seg selv i luften i nærheten av et supermarked i Jerusalem 29. mars 2002.

Dette er bare et av mange eksempler hvor palestinsk ungdom blir opplært til å søke døden som martyrer for Allah og for «Palestina». Palestinian Media Watch har i en årrekke avdekket flere lignende eksempler på hatopplæring.

Når en selvmordsbomber på deres egen alder blir hyllet som «martyr» på et fremtredende sted på skolen, et budskap de blir eksponert for hver eneste dag, så sender det to moralsk forkastelige signaler: For det første sender det et signal om at det å drepe en israeler ikke bare akseptabelt, men ærefullt. Det andre signalet er at det å drepe seg selv for å drepe israelere er heroisk.

Men terrorisme blir også promotert gjennom andre aktiviteter på skolen. På en skoleutstilling til minne om den tidligere palestinske presidenten Yasser Arafat, hyllet Fatahs ungdomsbevegelse Shabiba flere terrorister ved å stille ut fremtredende bilder av dem. Dette inkludererte: Dalal Mughrabi – som ledet en aksjon hvor 37 sivile ble drept, 12 av dem barn. Abu Jihad – ansvarlig for drapet på 125 mennesker. Marwan Barghouti – dømt for å ha planlagt tre terrorangrep som kostet fem mennesker livet. Og Hamas-grunnlegger Ahmed Yassin – som er ansvarlig for flere hundre drepte.

Og som det har vært skrevet mye om i Norge de siste ukene blir palestinske skolebøker bare mer og mer radikale og ekstreme. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole. Dette har nå et flertall på Stortinget fått nok av. I et historisk vedtak har regjeringspartiene – samt Senterpartiet – besluttet av den økonomiske støtten til de palestinske selvstyremyndighetene skal kuttes hvis ikke skolebøkene endres.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart