Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stort politisk nederlag for palestinerne

Det palestinske lederskapet med president Mahmoud Abbas i spissen på vei inn til et FN-møte i februar 2020. (Foto: FN)
Den arabiske liga nekter å fordømme avtalen mellom Israel og Emiratene.

Det ble et stort politisk nederlag for palestinerne onsdag 9. september, da et forslag fra de palestinske selvstyremyndighetene om å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske stater ikke fikk støtte i Den arabiske liga, skriver Israel Hayom.

Palestinske politikere har fordømt avtalen helt fra den ble kunngjort i midten av august. De har tatt i bruk til dels sterke ord og blant annet omtalt avtalen som «et dolk i ryggen» av en arabisk alliert. I gatene har palestinerne brent emiratiske flagg og bilder av emiratiske ledere.

Men til tross for palestinernes kraftige reaksjon på avtalen, så lyktes de ikke med å få Den arabiske liga til å fordømme den. Det kan ikke bli sett på noe annet enn et enormt politisk nederlag for det palestinske lederskapet.

Avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og Emiratene skal offisielt signeres i Det hvite hus 15. september. Emiratene blir det tredje arabiske landet etter Egypt og Jordan til å normalisere forholdet til Israel.

Den palestinske utenriksministeren Riyad al-Maliki forsøkte forgjeves å få Den arabiske liga til å fordømme avtalen om normalisering av forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater. Møtet mellom arabiske utenriksministere foregikk via videokonferanse. (Foto: Skjermdump palestinsk TV)

Palestinerne frykter nå at enda flere arabiske land vil følge i Emiratenes fotspor. Det frykter de vil svekke deres posisjon i den arabiske verden. Det meldes om at flere land nærmer seg en normalisering av forholdet til Israel.

Men det er mye som allerede tyder på at palestinernes sak ikke lenger er øverst på agendaen blant de arabiske landene. Da avtalen mellom Israel og Emiratene ble kunngjort ba palestinerne om et hastemøte i Den arabiske liga. Det sa de arabiske landene nei til, som skal ha sjokkert palestinerne.

Det palestinske lederskapet har de siste årene nektet å forhandle med Israel. De har også nektet å forholde seg til amerikanerne. USAs spesialrådgiver Jared Kushner mener palestinerne «sitter fast i fortiden». Han mener de må engasjere seg i samtaler igjen. Også Israel og Emiratene har oppfordret palestinske ledere til å komme til forhandlingsbordet igjen.

Nederlaget i Den arabiske liga er ikke den eneste diplomatiske nedturen for palestinerne i det siste. Nylig gikk lederen av Samarbeidsrådet for gulfstatene ut og fordømte palestinske fraksjoner for oppvigleri og trusler mot Emiratene. Gulfrådet krever en offentlig unnskyldning på TV.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart