Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se, viser fram noen av de palestinske skolebøkene som fremmer jihad og motarbeider fred. (Foto: IMPACT-se)

EU: «Problematisk og hatefullt innhold i palestinske skolebøker er ennå ikke fjernet»

Krever rask endring av skolepensum.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Som MIFF skrev i januar, fortsetter opplæring i jihad og jødehat med uforminsket styrke i palestinske selvstyremyndigheter. Etter instruks fra flertallet på Stortinget, valgte Solberg-regjeringen å holde norsk bistand til palestinsk utdanning tilbake en periode, men like før utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) gikk av, ble pengekranene igjen åpnet.

Selv om norske politikere, med viten og vilje, har valgt å finansiere palestinske myndigheters forgiftning og misbruk av barn, er det større motstand mot dette i EU. Onsdag 4. mai kom et klart flertall i EU-parlamentet (357 for, 259 imot, 24 avstod) med skarp kritikk. Vi beklager at det problematiske og hatefulle innholdet i palestinske skolebøker fortsatt ikke er blitt fjernet, uttrykker EU. De påpeker at palestinske myndigheter har unnlatt å fjerne hatefullt innhold og vold i skolen. EU krever «rask endring» av skolepensumet.

I forrige måned bekreftet EU at de holder tilbake bistand til palestinske myndigheter for å presse fram endringer i skolebøkene, skriver IMPACT-se i en pressemelding. IMPACT-se gransker skolebøker i en rekke land, og det er deres rapporter om innholdet i palestinske skolebøker som har fått EU-politikerne til å reagere.

Se eksempel på innhold i palestinske studiehefter fra høsten 2021 og skolebøker fra 2019.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart