Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

EU: «Problematisk og hatefullt innhold i palestinske skolebøker er ennå ikke fjernet»

Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se, viser fram noen av de palestinske skolebøkene som fremmer jihad og motarbeider fred. (Foto: IMPACT-se)
Krever rask endring av skolepensum.

Som MIFF skrev i januar, fortsetter opplæring i jihad og jødehat med uforminsket styrke i palestinske selvstyremyndigheter. Etter instruks fra flertallet på Stortinget, valgte Solberg-regjeringen å holde norsk bistand til palestinsk utdanning tilbake en periode, men like før utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) gikk av, ble pengekranene igjen åpnet.

Selv om norske politikere, med viten og vilje, har valgt å finansiere palestinske myndigheters forgiftning og misbruk av barn, er det større motstand mot dette i EU. Onsdag 4. mai kom et klart flertall i EU-parlamentet (357 for, 259 imot, 24 avstod) med skarp kritikk. Vi beklager at det problematiske og hatefulle innholdet i palestinske skolebøker fortsatt ikke er blitt fjernet, uttrykker EU. De påpeker at palestinske myndigheter har unnlatt å fjerne hatefullt innhold og vold i skolen. EU krever «rask endring» av skolepensumet.

I forrige måned bekreftet EU at de holder tilbake bistand til palestinske myndigheter for å presse fram endringer i skolebøkene, skriver IMPACT-se i en pressemelding. IMPACT-se gransker skolebøker i en rekke land, og det er deres rapporter om innholdet i palestinske skolebøker som har fått EU-politikerne til å reagere.

Se eksempel på innhold i palestinske studiehefter fra høsten 2021 og skolebøker fra 2019.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart