Massemorderen Nasser Abu Hmeid døde av kreft i israelsk fengsel. Bildet er av ukjent dato. (Foto: Wafa)

Mahmoud Abbas hyller massemorder

Terroristen og massemorderen Nasser Abu Hmeid døde av kreft i israelsk fengsel. Nå hylles mannen som drepte sju israelere av palestinske ledere.

Den palestinske terroristen og massemorderen Nasser Abu Hmeid (51) døde nylig av kreft etter å ha sittet fengslet i Israel siden 2002. Hmeid ble det året dømt til flere livstidsdommer i fengsel for drapet på sju israelere under Den andre intifada på starten av 2000-tallet.

51-åringen var personlig involvert i – eller hjernen bak – angrepene som drepte Eliyahu Cohen, Binyamin og Talia Kahane, Gad Rejwan, Yosef Habi, Eli Dahan og Salim Barakat. Under rettssaken i 2002 ble han omtalt som «en drapsmaskin».

Han ble også dømt for 12 tilfeller av drapsforsøk og en rekke andre sikkerhetsrelaterte anklager. Hmeid satt også fengslet på 90-tallet for drapet på fem palestinere som hadde samarbeidet med Israel, men han ble løslatt få år senere i forbindelse med Oslo-avtalen.

Palestineren var en av grunnleggerne av terrorgruppen Al-Aqsa-martyrenes brigade, som er en væpnet fløy til Fatah, partiet til presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas.

Etter dødsfallet har det palestinske lederskapet offentlig hyllet Hmeid. Abbas kaller terroristen og massedrapsmannen for «en heroisk martyr». Den palestinske statsministeren Muhammad Shtayyeh sier han sørger «over tapet av en kriger og en renhjertet sønn av Palestina».

I tillegg til å hylle den avdøde massemorderen sprer det palestinske lederskapet også løgner om at Israel er ansvarlig for dødsfallet. Shtayyeh anklager Israel for «bevisst medisinsk uaktsomhet».

Dette avvises av det israelske fengselsvesenet. De sier fangen «fikk regelmessig og tett oppfølging av eget helsepersonell og eksterne fagpersoner». Også forsvarsminister Benny Gantz avviser anklagene.

Hmeid fikk påvist alvorlig kreftsykdom i august 2021. I januar ble han operert for å fjerne en svulst i lungene, men kreften spredte seg. Da tilstanden hans nylig ble forverret ble han innlagt på Shamir Medical Center. Han døde dagen etter at han ble innlagt på sykehuset.

Det palestinske lederskapet har ikke bare hyllet terroristen, de har også gitt ham mye penger. I løpet av tiden han har sittet fengslet i Israel har han fått utbetalt over 4 millioner kroner gjennom palestinernes skalerte lønnssystem for terrorister, skriver Palestinian Media Watch.

Flere andre i Hmeid-familien har også vært involvert i terrorisme og endt opp i israelsk fengsel. Totalt har familien mottatt over 16 millioner kroner. Terrorlønnen smøres med penger fra norske skattebetalere, gjennom Norges generelle støtte til palestinske myndigheter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart