Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Palestinske myndigheter knytter seg stadig nærmere Russland og Kina

Mahmoud Abbas tar imot Vladimir Putin til et møte i Betlehem den 26. juni 2012. (Foto: Flash90)
Palestinerne ønsker seg en ny verdensorden hvor den islamske verden står sammen med Russland og Kina mot Amerika og resten av Vesten.

På en konferanse i Russland i mai talte Mahmoud Al-Habbash, rådgiver til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, på vegne av «den palestinske staten». Der tok han til orde for «en ny verdensorden», hvor den islamske verden forener seg med Russland og Kina for å bli en stor supermakt.

Al-Habbash begrunnelsen for at det trengs en ny verdensorden var at det vil føre til at «rettferdigheten seirer» og for å ta et oppgjør med det han omtalte som «dagens verdensorden ledet av USA», som han mente var skyldig i «alle forbrytelsene som finner sted i Palestina», skriver Palestinian Media Watch.

– Alle forbrytelsene som finner sted i Palestina pågår med amerikansk anerkjennelse, amerikansk tilfredshet og amerikansk støtte. Derfor har USA det fulle ansvaret for alt blodet som blir spilt, all ofrene som dør og alle ødeleggelsene som skjer, sa Al-Habbash.

Rådgiveren, som representerer den palestinske fraksjonen Fatah, kritiserte ikke sine rivaler i Hamas for å være ansvarlige for ødeleggelsene i Gaza.

At «Palestina» ønsker å knytte seg tettere opp mot Russland ble også tydelig under feiringen av Russland-dagen 12. juni, da palestinernes president sendte hilsen til Russlands president Vladimir Putin med ønske om «velsignelse, fremgang og velstand».

President Abbas sendte også en representant til den russiske ambassaden i Mauritania i anledning Russland-dagen. Der ble det påpekt hvor mye «staten Palestina» gjør for å forsterke «vennskapet og samarbeidet med Russland».

Men også Kina er en populær samarbeidspartner for palestinske myndigheter. Abbas sendte i mai en representant fra sin Fatah-bevegelse til Beijing for å delta i en dialog med en delegasjon fra Hamas. Kina har tatt på seg en rolle som megler mellom de to palestinske fraksjonene i et forsøk på å få til forsoning.

Nylig hadde også Azzam Al-Ahmad, sentralstyremedlem i Fatah, et møte med Russlands viseutenriksminister Mikhail Bogdanov. Etter møtet publiserte Bogdanov en uttalelse om at Russland og Kina samarbeider om å «forene de palestinske kreftene».

I uttalelsen ble det også påpekt at det var en «felles kamp mot amerikansk og vestlig imperialisme og deres kriminelle planer i den arabiske verden og Midtøsten».

I 2022 skrev MIFF om hvordan palestinerne søker støtte hos Vladimir Putin. Også Palestinian Media Watch har dokumentert hvordan palestinske myndigheter allierer seg med Russland og Kina og avviser USAs lederrolle.

Det russiske flagget og bilder av Russlands president Vladimir Putin på en bensinstasjon i den palestinske byen Jeriko viser litt av Russlands popularitet. Bildet er fra oktober 2022. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart