Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Onsdag 25. september møttes Benny Gantz (t.v.) og Benjamin Netanyahu (t.h.) til samtaler hos president Reuven Rivlin. Samtalene førte ikke til en samlingsregjering mellom Gantz parti Blue and White og Netanyahus Likud-parti. (Foto: GPO)

Netanyahu bedt om å danne regjering

Men hvis han ikke klarer å samle et styringsdyktig flertall kan det bli et tredje valg.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Onsdag kveld besluttet den israelske presidenten Reuven Rivlin å gi sittende statsminister Benjamin Netanyahu i oppgave å danne regjering. Netanyahu får oppgaven etter at hans Likud-parti og sentrum-venstre partiet Blue and White ikke klarte å bli enige om en samlingsregjering. De to partiene, som sammen ville hatt flertall, har forhandlet om et samarbeid uten resultat.

Omvalget 16. september ga verken Likud eller Blue and white flertall i nasjonalforsamlingen. Dermed er situasjonen tilnærmet lik hvordan den var etter det første valget 9. april i år. Også den gang fikk Netanyahu i oppgave å danne regjering. Det lykkes han ikke med og det måtte lyses ut nyvalg.

Nå er spørsmålet om Netanyahu vil klare å samle et styringsdyktig flertall bak seg. Hvis ikke kan det ende med en tredje runde med valg. Det trengs 61 mandater for å ha flertall. I dag har Netanyahu støtte av 55. Avigdor Lieberman og partiet Israel Beiteinu sitter på vippen med sine 9 mandater.

Men han har sagt at han bare vil støtte en samlingsregjering mellom sentrum-venstre partiet Blue and White og sentrum-høyre partiet Likud.

Et nyvalg er ikke bare svært dyrt for det israelske samfunnet, men skaper også politisk usikkerhet i en tid hvor landet er truet på mange kanter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart