Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu bedt om å danne regjering

Onsdag 25. september møttes Benny Gantz (t.v.) og Benjamin Netanyahu (t.h.) til samtaler hos president Reuven Rivlin. Samtalene førte ikke til en samlingsregjering mellom Gantz parti Blue and White og Netanyahus Likud-parti. (Foto: GPO)
Men hvis han ikke klarer å samle et styringsdyktig flertall kan det bli et tredje valg.

Onsdag kveld besluttet den israelske presidenten Reuven Rivlin å gi sittende statsminister Benjamin Netanyahu i oppgave å danne regjering. Netanyahu får oppgaven etter at hans Likud-parti og sentrum-venstre partiet Blue and White ikke klarte å bli enige om en samlingsregjering. De to partiene, som sammen ville hatt flertall, har forhandlet om et samarbeid uten resultat.

Omvalget 16. september ga verken Likud eller Blue and white flertall i nasjonalforsamlingen. Dermed er situasjonen tilnærmet lik hvordan den var etter det første valget 9. april i år. Også den gang fikk Netanyahu i oppgave å danne regjering. Det lykkes han ikke med og det måtte lyses ut nyvalg.

Nå er spørsmålet om Netanyahu vil klare å samle et styringsdyktig flertall bak seg. Hvis ikke kan det ende med en tredje runde med valg. Det trengs 61 mandater for å ha flertall. I dag har Netanyahu støtte av 55. Avigdor Lieberman og partiet Israel Beiteinu sitter på vippen med sine 9 mandater.

Men han har sagt at han bare vil støtte en samlingsregjering mellom sentrum-venstre partiet Blue and White og sentrum-høyre partiet Likud.

Et nyvalg er ikke bare svært dyrt for det israelske samfunnet, men skaper også politisk usikkerhet i en tid hvor landet er truet på mange kanter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart