Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Itamar Marcus blant hundre som positivt påvirker jødisk liv

Palestinian Media Watch-leder Itamar Marcus (Foto: StandWithUs)
Palestinian Media Watch-leder Itamar Marcus (Foto: StandWithUs)
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, er med på The Algemeiners liste over "hundre personer med positiv innflytelse på jødisk liv". MIFF har siden 2008 hatt et nært samarbeid med Marcus for å gjøre kjent i Norge hvordan palestinerne svikter fredsprosessen.

Den amerikansk-jødiske avisen The Algemeiner har satt sammen en liste over hundre personer som på ulike samfunnsområder har en positiv innflytelse på jødisk liv i 2013.

Blant personene på listen finner vi grunnlegger og leder for Palestinian Media Watch (PMW), Itamar Marcus. Organisasjonen følger nøye med på palestinske medier og palestinsk samfunnsliv, for å avdekke hva som blir formidlet internt på arabisk. PMWs rapporter avslører ukentlig spredning av Israel- og jødehat i det palestinske samfunn. De avslører også hvordan vestlige bistandsmidler, direkte eller indirekte, er med på å finansiere jødehat, belønning av terrorister og glorifisering av palestinske martyrer.

– Som grunnlegger og leder av Palestinian Media Watch, kan Itamar Marcus bli gitt mye av æren for at organisasjonen nå har blitt vakthunden til de palestinske mediene som alle går til. Enten det gjelder å avsløre videoer med antisemittiske hatmotiverte taler, eller å finne kildene til pengene som går til terroristene, er PMW en uerstattelig ressurs som gjør det mye vanskeligere for palestinske elementer som ønsker å ramme jøder å lykkes, heter det i den jødiske avisens begrunnelse.

MIFF inviterte Itamar Marcus til Norge for første gang i 2008. På vårt landsmøte påpekte han hvordan palestinske barn blir opplært til å hate jøder og han ble intervjuet av TV2. Siden den gang har samarbeidet mellom PMW og MIFF stadig blitt tettere, først og fremst ved at vi ofte gjengir deres rapporter. Ifjor utga MIFF boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, som Itamar Marcus og medarbeideren Nan Jacques Zilberdik har forfattet. Boken har satt i gang debatten i Norge om bistandspengene som indirekte går til å lønne palestinske terrorfanger.

I en pressemelding skriver PMW at Marcus takker for utmerkelsen, men ser på det som en pris til hele organisasjonen.

– Denne anerkjennelsen av PMWs positive innflytelse internasjonalt er ikke en anerkjennelse av én person alene, men til hele vår dedikerte og profesjonelle stab med oversettere, forskere og skribenter, sier han.

Norges fremste utenrikspolitikere, med utenriksminister Espen Barth Eide og statssekretær Torgeir Larsen i spissen, har dessverre gjort det til en vane å angripe Itamar Marcus fordi han bor et sted de ikke ønsker jøder skal bo (Efrat). Dette har ikke hindret ham i å komme på The Algemeiners celebre liste, og burde heller ikke hindre den norske utenriksledelsen fra å ta avsløringene PMW kommer med seriøst.

Andre navn på listen på over mennesker som positivt påvirker jødisk liv:
Hagit Messer Yaron – president for Israels største universitet, The Open University
– Leonard Cohen – amerikansk-jødisk musiker
Matisyahu Miller – amerikansk-jødisk musiker
– Steven Spielberg – amerikansk-jødisk regissør
– Nitsana Darshan-Leitner – leder for Israel Law Center, som saksøker terrorgrupper verden over for milliarder av kroner
Daniel Gold – hjernen bak det israelske forsvarsrakettsystemet Iron Dome
Benjamin Netanyahu – Israels statsminister
Moshe Ya’alon – Israels forsvarsminister
Barack Obama – USAs president
Joe Lieberman – Amerikansk-jødisk eks-senator
Ron Prosor – Israels FN-ambassadør
Stephen Harper – Canadas konservative og pro-israelske statsminister
Warren Buffett – Amerikansk investor med forkjærlighet for israelsk innovasjon
David Stav – israelsk rabbiner, som gjennom organisasjonen Tzohar arbeider for økt forståelse mellom religiøse og sekulære jøder. Kjemper for øyeblikket om å bli ny sjefsrabbiner for ashkenazi-jødene i Israel.
Sheldon Adelson – amerikansk-jødisk investor som har gitt penger til mange gode formål i Israel og eier gratisavisen Israel Hayom, Israels største avis.
Khaled Abu Toameh – israelsk-arabisk journalist som er en aktiv forsvarer av Israel mot falske anklager.
– Alan Dershowitz – amerikansk-jødisk advokat og høyt profilert liberal zionist.
Elie Wiesel – Nobels fredsprisvinner og forfatter

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart