Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Mange trafikkdrepte i Israel i 2019

To syklister ble påkjørt og drept utenfor Netanya mandag 16. desember. (Foto: Skjermdump video)
Etter en nedgang i antallet trafikkdrepte i 2018 øker antallet drepte igjen i år.

To syklister i 40-årene ble mandag 16. desember drept i en trafikkulykke, da de ble truffet av en bil sør for Netanya. Dermed er antallet trafikkdrepte i Israel oppe i 329 drepte så langt år – med over to uker igjen av året.

I 2018 var det for første gang på fem år en nedgang i antallet trafikkdrepte i Israel, da 315 personer ble drept i trafikkulykker. Trafikksikkerhetsaktivister håpte fjorårets nedgang var starten på en positiv trend, men så langt i 2019 er altså 14 flere personer drept i trafikken enn i fjor. Det ser likevel ut å bli færre drepte enn i 2017, da 364 personer ble drept i trafikkulykker i Israel.

Israelske arabere er statistisk sett langt mer involvert i trafikkulykker enn israelske jøder. Til tross for at araberne bare utgjør 20% av den israelske befolkning, så er nesten en av tre som omkommer i trafikken israelske arabere. 95 av de 315 som omkom i løpet av 2018 var arabere.

En av de mest ulykkesbelastede veiene er Route 90. I løpet av 20 dager i oktober og november 2018 omkom hele 17 personer i tre alvorlige ulykker.

Det dør likevel færre i trafikken i Israel enn i mange andre land. Totalt antall dødsfall per 100.000 innbygger var i 2018 på 3,5, mot 4,1 året før. Ifølge Verdens helseorganisasjons rapport om dødsulykker verden over er tallet for USA til sammenligning 12,4. Gjennomsnittet i høyinntektsland er 8,3 og det globale gjennomsnittet er 17,4 drepte i trafikken per 100.000 innbygger.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart