Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Forskning og teknologi

Israelsk forskning ligger på verdenstoppen på en rekke felter. I forhold til folketallet er Israel trolig det landet i verden som betyr mest for forskningen totalt.

For noen år siden hadde vi innsamling her i Stavanger-distriktet. Vi skulle få vårt første ”kroppsøye”, en computertomograf som kan ta mye bedre ”røntgenbilder” enn et vanlig røntgenapparat. Da var dette apparater som Israel hadde laget i en årrekke. Også på mange andre felter ligger Israel i toppsjiktet i medisinsk sammenheng.

 

Mange av de delene vi har inne i våre datamaskiner, er oppfunnet i Israel. Intel, som lager databrikker, har en stor forskningsavdeling i Israel. Det har Motorola og mange andre store høyteknologi-bedrifter også.

 

Israel er det eneste landet av en slik størrelse som har satellitter i bane rundt jorda, både til militært og sivilt bruk.

 

Men ikke bare i såkalt hardware (data-utstyr m.m.) ligger Israel på toppen. Det gjelder ikke mindre software, dataprogrammene. Det var bl. a. en israelsk bedrift som fant opp teknikken hvor man kan føre telefonsamtaler over hele verden til lokaltakst via internett. (IBM overtok teknikken.)

 

Les også:
Fordel for araberne
Helse og sikkerhet
Integrering
Israelske arabere
Jordbruk
Økonomi
Utdanning
Forbilledlig demokrati


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart