Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fatah dyrker drømmen om en framtid uten Israel

Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet.
Mahmoud Abbas hyllet nazi-støttespilleren Hajj Muhammad Amin Al-Husseini i sin tv-sendte tale under Fatah-jubileet.
Fatah markerer som sin fødsel dagen da deres terrorister forsøkte å ødelegge vannforsyningen til hundretusenvis av israelere. Mahmoud Abbas brukte årets jubileumstale til å hylle grandmuftien av Jerusalem som var alliert med Nazi-Tyskland under andre verdenskrig. Møt Israels "fredspartnere".

Bevegelsen som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, feiret sitt jubileum ved årsskiftet. Det er verdt å bemerke hvilke dag som er utpekt til feiring. Fatah feirer ikke at bevegelsen ble etablert av unge arabere, inkludert Yasser Arafat, i 1959. Årsfestene er lagt til bevegelsens første væpnede angrep mot Israel 1. januar 1965. Derfor feiret ikke Fatah 54-årsdag, men 48-årsdag.

Målet med aksjonen natt til 1. januar 1965 var å bombe hovedledningen for ferskvannforsyninger fra Genesaretsjøen til det sentrale Israel. Terroristene ville ramme en av de viktigste kildene til livsopphold for hundretusener av israelere – både jøder og muslimer. Bomben ble utplassert like ved vannledningen, men til alt hell eksploderte den ikke før den ble oppdaget og uskadeliggjort.

Men hva nå? Fatah er vel en moderat bevegelse som er modnet nok til å legge slike onde planer bak seg?

Fatahs logo i anledning 48-års jubileet.
Fatahs logo i anledning 48-års jubileet. Les hva som er bekymringsfullt med logoen.

Vel, det er tegn som ikke er helt beroligende også i 2013, for eksempel den offisielle logoen som ble brukt på 48-årsmarkeringen.

 

Et sett med andre ferske signaler fra Fatah kom da Mahmoud Abbas, bevegelsens leder og president for de palestinske selvstyremyndighetene, talte til sine tilhengere i Gaza 4. januar. Talen ble overført på video fra Ramallah og sendt på palestinsk TV.

Også her ble «drømmen om tilbakevending» understreket. Abbas løftet det fram som palestinernes store mål, som han vil oppnå «med Allahs hjelp» og «støtte fra våre venner og brødre og den frie verden».

Abbas hyllet «martyrene» og ga Fatah-bevegelsen ære for å ha løftet palestinerne fram i verdens bevissthet, slik at palestinernes flagg nå vaier i FN. Presidenten presenterte en lang navneliste med eksempler på «martyrer», de aller fleste terrorledere som til sammen har ansvar for drap på tusenvis av israelere. Blant disse «heltene» inngikk også Hajj Amin Al-Husseini, stormuftien av Jerusalem som i sitt intense jødehat inngikk politisk allianse med Nazi-Tyskland under andre verdenskrig.

«Det Fatah som var i går er det Fatah som er i dag,» erklærte Abbas. Det er en nokså skremmende uttalelse når man tenker på hva Fatah har valgt å feire som bevegelsens fødsel.

Abbas røpet også sin demokratiske innstilling, da han utropte Fatah som «den eneste legitime representanten [for det palestinske folk] som ikke vil bli delt eller erstattet».

«I nær framtid, med Allahs hjelp, vil vi oppnå vår enhet på vei til å gjøre slutt på okkupasjonen, slik at flagget til staten Palestina vil vaie over kirkene i Al-Quds [Jerusalem] og minaretene på moskéene,» sa Abbas. Signaler om forhandlingsvilje eller aksept for Israel glimret helt med sitt fravær i talen.

Fatah er bevegelsen som det politisk korrekte Norge krever at Israel skal gjøre ensidige kompromisser for. Det er tvilsomt på hvilken måte dette kan tjene fred og utvikling, verken for israelere eller palestinere.

 

Se utdrag av talen til Mahmoud Abbas her.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jjEO_eoX594[/youtube]

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart