Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel i høy beredskap etter trusler om angrep fra Islamsk Jihad

Dette er 12 av terroristene som døde i tunnelen. (Foto: Skjermdump fra saraya.ps)
Dette er 12 av terroristene som døde i tunnelen. (Foto: Skjermdump fra saraya.ps)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome er blitt utplassert i sentrale og sørlige deler av Israel.

Israelske sikkerhetsstyrker har de siste dagene økt beredskapen i området rundt Gazastripen etter at den palestinske terrororganisasjonen Islamsk Jihad har truet med å angripe Israel.

Flere batterier av rakettforsvarsystemet Iron Dome er også utplassert. Det skriver israelske medier i dag, deriblant Yedioth Aharonoth.

Iron Dome-batteri nær Sderot (Illustrasjon: natanflayer, flickr.com)
Iron Dome-batteri nær Sderot (Illustrasjon: natanflayer, flickr.com)

Truslene kommer i forbindelse med at minst 12 terrorister fra Islamsk Jihad og Hamas døde da IDF for to uker siden sprengte en angrepstunnel som terrorister i Gaza hadde gravd fra Gaza og inn i Israel. Tunnelen skulle brukes til å kidnappe israelere.

Fem av terroristene døde i eksplosjonen som fant sted på den israelske siden av grensen, mens de andre skal ha omkommet av røykforgiftning og oksygenmangel da de forsøkte å redde ut de fem. 11 andre skal ha blitt skadet.

Lørdag 11. november publiserte den israelske generalmajoren Yoav Mordechai, sjef for COGAT, en video der han på arabisk advarte Islamsk Jihad mot å angripe Israel.

Generalmajor Yoav Mordechai mener Hamas samarbeider med Den islamske staten. (Foto: IDF)
Generalmajor Yoav Mordechai. (Foto: IDF)

Mordechai sa at Israel er klar over jihadistenes angrepsplaner. Han la til at de «leker med ilden på Gaza-innbyggernes, de palestinske forsoningsavtalene og av hele regionens bekostning.»

Han advarte Islamsk Jihad om at ethvert angrep fra dem vil bli møtt med stor styrke og besluttsomhet, og at gruppens ledere kommer til å være et mål for IDF. Han hadde også en advarsel til Hamas: «Vi kommer til å respondere kraftig mot Hamas.»

Dagen etter, søndag 12. november, uttalte Islamsk Jihad at de har «rett til å svare», og at de vil «kutte av deres [israelernes] hender som er gjennomvåte av blod.»

«Vi kommer ikke til å svekke vårt folk og vårt lands lederskap. Fiendens trusler om å skade lederne er på grensen til en krigserklæring og vi skal håndtere dem,» sa terrorgruppen i en erklæring.

Samtidig med den økte beredskapen i området fortsetter Israel arbeidet med å bygge en underjordisk sikkerhetsbarriere ved grensen til Gaza-stripen.

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

På grunn av faren for å bli truffet av kuler fra palestinske skarpskyttere eller av RPG-raketter skutt fra Gaza-siden, må de israelske arbeiderne gjennomføre ekstremt strenge sikkerhetstiltak, og hele tiden være beskyttet av den israelske hæren.

I perioder har arbeidet vært innstilt på grunn av faren for angrep fra Gaza.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart