Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Shin Bet: – Vi har avverget over 450 terrorangrep i 2019

Nadav Argaman er sjef for Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Nadav Argaman er sjef for Shin Bet. Han sier sikkerhetstjenesten har avverget flere hundre terrorangrep. (Foto: Shin Bet)
Den israelske sikkerhetstjenesten gjør en svært viktig jobb i å forhindre terror og vold mot landets innbyggere.

I en uttalelse torsdag 7. november på teknologikonferansen UVID 2019 i Tel Aviv sa Nadav Argaman, som er sjef for Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet, at de hittil i år har avverget over 450 alvorlige terrorangrep. Det skriver Times of Israel.

Han forklarte suksessen med bruken av spesialisert teknologi, samarbeidet med andre israelske sikkerhetstjenester, og Shin Bets «synergi» med andre sikkerhetstjenester rundt omkring i verden.

– Israelsk teknologi og [forsvars] industri er alltid i vår nærhet, og nær våre hjerter. Vi kjøper israelsk teknologi før vi kjøper fra andre land. Vi investerer i svært avansert teknologi, la han til.

I tillegg til et omfattende nettverk av informanter og andre konvensjonelle metoder for å innhente etterretningsinformasjon, har det lenge vært kjent at Shin Bet bruker avanserte algoritmer for å søke i sosiale medier og andre databaser etter tegn på terroraktivitet, skriver Times of Israel.

– Vi er en tjeneste med utmerkede mennesker, den beste teknologien og synergien, både internt og med israelske sikkerhetstjenester. Det gir oss en fordel i kampen mot svært utfordrende fiender. Alt dette har gjort oss i stand til å avverge over 450 terrorangrep, og dermed bidratt til å gi Israels innbyggere et trygt og fredelig dagligliv, og uten at de har kjennskap til hva som foregår i kulissene, sa Shin Bet-sjefen, ifølge Jerusalem Post.

I fjor fikk Shin Bet anerkjennelse for å ha avverget rundt 500 terrorangrep i løpet av 2018. På et arrangement i Shin Bets hovedkvarter i Tel Aviv takket statsminister Benjamin Netanyahu for innsatsen.

– 500 blokkerte terrorangrep er et utrolig høyt antall, og betyr at flere hundre israelere kan takke dere for at de fortsatt er i live. Jeg vil takke dere av hele mitt hjerte for den enestående innsatsen dere gjør og for å kjempe hver eneste dag med diskresjon, oppfinnsomhet og enormt engasjement, sa statsministeren på tilstelningen i 2018.

I en annen hendelse på torsdag kartla IDF huset til den 25 år gamle palestineren Kassem Shabli i landsbyen Kfar Kobar. Han er en av terroristene som sto bak et bombeangrep i nærheten av landsbyen Dolev på Vestbredden i august i år. Det var i dette terrorangrepet at 17 år gamle Rina Shnerb ble drept.

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. (Foto: Privat)

Kartleggingen ble gjort for å forberede rivingen av huset, og vil bli gjennomført onsdag kveld. Riving av hus er et tiltak som myndighetene mener er effektivt for å avskrekke palestinere fra å gjennomføre terrorangrep mot israelere.

Kassem Shabli er medlem av den palestinske terrororganisasjonen PFLP. Han har også tidligere vært arrestert for terroraktivitet.

Det var Shabli som skaffet eksplosivene som ble brukt i bomben, hjalp til med å sette den sammen og deltok i drapet på den israelske tenåringen. To andre terrorister har også blitt arrestert for deltakelse i drapet på Shnerb.

Natt til torsdag arresterte IDF, Shin Bet, grensepolitiet og israelsk politi 11 palestinere som er mistenkte for å være innblandet i terroraktivitet og voldelige angrep både mot sivile og sikkerhetsstyrkene. De ble tatt inn til avhør.

I løpet av søket i Kfar Kobar og Tulkarem fant IDF flere tusen shekel som skulle brukes for å finansiere terroraktivitet.

Relaterte artikler:

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. (Foto: Privat)

Rina Shnerb (17) ble drept i et palestinsk terrorangrep fredag 23. august 2019. (Foto: Privat)

Dette bildet kunne ikke trykkes, men så gjorde avisene helomvending. (Faksimile fra MIFFs annonse)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart