Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

2600 rakettangrep mot Israel på to år

Redningsmannskaper er til stede ved et av bolighusene som ble truffet av rakettene fra Gazastripen. (Foto: Politiet)
Redningsmannskaper er til stede ved et av bolighusene som ble truffet av rakettene fra Gazastripen i mai. (Foto: Politiet)
Bare i løpet av det siste året alene er det avfyrt 1500 raketter fra Gazastripen.

Over 2600 raketter og granater er avfyrt mot Israel i løpet av de to siste årene, ifølge tall publisert av sikkerhetstjenesten Shin Bet. Bare i løpet av det siste året alene er det avfyrt 1500 raketter, skriver Jerusalem Post.

De aller fleste rakettene er skutt fra Gazastripen mot det sørlige Israel, men det er også avfyrt noen titalls raketter fra Syria mot Nord-Israel. Det har ikke vært avfyrt så mange raketter mot Israel siden Gaza-krigen i 2014.

Det avfyres sporadisk raketter og granater mot Israel, men de fleste rakettene er avfyrt i forbindelse med tre store runder med konflikt.

I november 2018 ble det avfyrt over 500 raketter og granater mot det sørlige Israel i løpet av 48 timer, inkludert en panservernmissil mot en buss.

I mai 2019 avfyrte Hamas og Islamsk Jihad 690 raketter og granater mot Israel. Denne gang skjedde det i løpet av en periode på under 48 timer. 240 raketter ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men 21 raketter traff bebodde områder. En panservernmissil sprengte en bil og drepte sjåføren.

Den siste store opptrappingen skjedde i november i år. Da ble det avfyrt over 450 raketter mot Israel etter at en av lederne for Islamsk Jihad ble drept i et israelsk presisjonsangrep. Rakettangrepene varte i 50 timer.

En rakett fra Gazastripen eksploderte på en travel motorvei i Israel tirsdag 12. november. (Foto: National Roads Company)

At det er avfyrt 2600 raketter i løpet av de siste to årene viser hvor spent situasjonen i det sørlige Israel er. Til sammenligning ble det i de tre foregående årene, fra 2015 til 2017, avfyrt 71 raketter mot Israel totalt.

De mange rakettangrepene de siste to årene har skapt stor frustrasjon blant innbyggerne i det sørlige Israel. Reut Shpilman publiserte en video av sine tre barn som viser hvilken panikk som oppstår hver gang rakettalarmen uler. Barna rister, gråter og nekter å forlate familiens bomberom i byen Ashkelon.

Det siste året er sju personer drept og flere titalls skadet – flere alvorlig – i de palestinske rakettangrepene. Men rakettene forårsaker ikke bare fysiske skader. De psykiske skadene er også store. Tusenvis av israelere tar hvert år kontakt med myndighetene for å få traumebehandling. Det har de siste årene vært en kraftig økning i antallet israelere som trenger slik behandling.

Siden Israel trakk seg ut av Gaza i 2005 er det avfyrt over 20.000 raketter og granater mot Israel. De fleste ble avfyrt i løpet av de tre Gaza-krigene.

Rakettforsvaret Iron Dome klarte å stanse 86% av rakettene som ble skutt mot den israelske sivilbefolkning. (Foto: IDF)
Rakettforsvaret Iron Dome stanser opp mot 90% av rakettene mot den israelske sivilbefolkning. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart