Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kraftig internasjonal fordømmelse av torsdagens terrorangrep i Tel Aviv

Flagg, blomster og lys ved stedet hvor to personer ble drept og åtte skadet i et terrorangrep i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Kraftige internasjonale reaksjoner på det fjerde dødelige terrorangrep i Israel på drøyt to uker.

Tre unge israelere ble skutt og drept og flere andre ble alvorlig skadet, da en palestinsk terrorist torsdag kveld begynte å skyte mot en fullstappet bar i den travle Dizengoff-gaten i hjertet av Tel Aviv.

Den palestinske terroristen, som hadde kommet ulovlig inn i Israel, ble natt til fredag skutt og drept i en skuddveksling med israelsk politi.

I en uttalelse etter angrepet sier USAs utenriksminister Antony Blinken at USA «står resolutt med Israel i møte med meningsløs terrorisme og vold».

– Amerikanere sørger igjen med det israelske folket i kjølvannet av nok et dødelig terrorangrep, som tok livet av to uskyldige ofre og såret mange flere i Tel Aviv. Våre tanker går til familiene og venner til de drepte og vi ønsker rask bedring til de skadde, skriver Blinken.

USAs ambassadør til Israel, Tom Nides, fordømmer også angrepet.

– Forferdelig å se nok et feigt terrorangrep mot uskyldige sivile, denne gangen i Tel Aviv. Ber for fred og sender kondolanser til ofrene og deres familier. Dette må stoppe, skriver han på Twitter.

Den britiske utenriksministeren Liz Truss sier Storbritannia står sammen med Israel «mot denne avskyelige volden».

– Forferdet over de siste rapportene fra Tel Aviv, hvor uskyldige mennesker som nøt en torsdagskveld med venner og familie ble utsatt for skyting, skriver hun i en Twitter-melding.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock kaller den palestinske terroristen som skjøt mot de sivile for en feiging.

– I nok et avskyelig terrorangrep i Israel angrep feiginger vanlige innbyggere i Tel Aviv som koste seg kvelden før sabbaten. Vi sørger over de drepte og deler sorgen med deres familier. Våre tanker går til de som er skadde og helsepersonellet som hjelper dem, skriver hun på Twitter.

Østerrikes utenriksminister Alexander Schallenberg sier han er «dypt sjokkert over rapporter om nok et avskyelig terrorangrep». Han sier videre at Østerrike står sammen med innbyggerne i Israel i denne vanskelige tiden.

– Min solidaritet er med folket i Israel, som har all rett til å leve livene sine fri fra terror og frykt, sier Tysklands ambassadør til Israel, Susanne Wasum-Rainer.

Norske Tor Wennesland, FNs spesialutsending for fred i Midtøsten, sier han er forferdet over terrorangrepet. Samtidig fordømmer han Hamas og andre terrorgrupper for å feire angrepet.

– Det er ingen ære i terror. Disse handlingene må stoppes nå og fordømmes av alle, skriver FN-utsendingen på Twitter.

Også Norges ambassadør til Israel, Kåre R. Aas, fordømmer angrepet.

– Jeg fordømmer på det sterkeste terrorangrepet i Tel Aviv som drepte to og skadet ti. Denne volden må stanse. Terrorisme skader mennesker på begge sider av konflikten. Sender mine dypeste kondolanser til ofrenes kjære og ønsker full bedring til de skadde, skriver Aas på Twitter.

Også den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har fordømt angrepet og sier «vi må alle strebe etter stabilitet». Så spørs det for ektefølt fordømmelsen er. Abbas eget parti Fatah hyller terroristene i innlegg på sosiale medier. I tillegg betaler Abbas og PA ut penger til terrorister og familiene til drepte terrorister.

Angrepet i Tel Aviv er det fjerde terrorangrepet med dødelig utfall på noen få uker. Totalt 14 personer er drept i terrorangrep på kort tid.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart