Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep 15 mistenkte terrorister under et raid på Vestbredden natt til 9. mai. (Foto: IDFs talsperson)

IDF arresterte 15 terrormistenkte

Jobber for fullt for å unngå nye terrorangrep.

Israelske styrker opererte over hele Vestbredden natt til mandag 9. mai. 15 terrormistenkte ble pågrepet. Flere av de pågrepne er mistenkt for å ha vært involvert i terrorangrepet i Elad 5. mai og skyteangrepet i Ariel 29. april. Totalt fire mennesker ble drept i disse angrepene.

Søndag ble palestinerne Sabhi Shajir og As’ad Alrafa’ani, mistenkt for å stå bak kniv- og økseangrepet mot sivilpersoner under feiringen av nasjonaldagen i Elad, pågrepet etter 60 timer på rømmen. Informasjon som kom frem i avhør av de to terroristene førte til nye arrestasjoner.

To palestinere er pågrepet, mistenkt for å ha bistått dem. To palestinere ble også pågrepet for mistanke om at de har hjulpet Yahya Mar’ee og Yousseff A’asi, som skjøt og drepte en israelsk sikkerhetsvakt utenfor Ariel på Vestbredden.

Flere våpen ble også beslaglagt i forbindelse med aksjonen, som ble gjennomført av det israelske forsvaret, Shin Bet og grensepolitiet.

Det har også vært flere andre alvorlige hendelser i helgen. I Jerusalem ble en politibetjent knivstukket i nakken og moderat skadet av en palestinsk terrorist. Terroristen ble skutt av andre politibetjenter på stedet og ble alvorlig skadet. Han får nå behandling på sykehus.

Søndag kveld var det også en hendelse ved en israelsk bosetning på Vestbredden. En palestiner bevæpnet med kniv klarte å infiltrere bosetningen Tekoa, men ble skutt og drept av en sivilperson som var medlem av bosetningens sikkerhetsteam. Palestineren var i ferd med å angripe vakten med kniv da han ble skutt.

Siden slutten av mars er 19 personer drept i terrorangrep i Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart