Raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel 10. mai 2023. I løpet av én time ble det avfyrt over 100 raketter. (Foto: Flash90)

Israel under angrep fra Gazastripen

Onsdag er israelske byer som Tel Aviv, Ashdod og Ashkelon under angrep av raketter fra Gazastripen.

Onsdag ettermiddag ble Israel angrepet med en stor mengde raketter av terrorister på Gazastripen. Blant annet skal rakettalarmen ha gått i byen Ashkelon med sine 140.000 innbyggere og andre byer og tettsteder i nærheten av den palestinske enklaven, skriver Times of Israel.

Det er også avfyrt raketter mot byen Ashdod med sine 230.000 innbyggere. Byen ligger midt cirka mellom Tel Aviv og Gazastripen.

Utover dagen onsdag kom det også melding om rakettalarm mot metropolen Tel Aviv, hvor millioner av mennesker bor og jobber.

Flytrafikken til og fra den internasjonale flyplassen Ben Gurion utenfor Tel Aviv ble i en periode omdirigert, men skal være operativ igjen.

En rakett skal ha truffet en bolig i byen Sderot, men huset var tomt og ingen mennesker kom til skade. En annen rakett skal ha landet på taket til en barnehage, men bare forårsaket mindre skader på bygget.

Videoer i sosiale medier viser at det israelske rakettforsvaret Iron Dome har skutt ned en rekke raketter. Systemet beregner hvor en rakett er på vei og skyter ned raketter som er på vei mot befolkede områder. System er svært effektivt, men klarer ikke å stanse alle rakettene.

Totalt er det avfyrt over 270 raketter fra Gazastripen. 69 av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. I tillegg ble én rakett skudd ned av rakettforsvaret Davids slynge, som Finland nylig gikk til innkjøp av.

Det israelske forsvaret har svart med å bombe flere utskytningsramper som er blitt brukt til å avfyre raketter mot sivilbefolkningen i Israel.

Israel har i over ett døgn forberedt seg på rakettangrep, etter at det israelske forsvaret natt til tirsdag 9. mai drepte tre av lederne i den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad i et luftangrep mot Gaza.

Også flere familiemedlemmer av terrorlederne ble drept i angrepet.

Blant annet har israelske strender i nærheten av Gazastripen blitt stengt av og innbyggerne i lokalsamfunnene tettest på Gaza-grensen har vært bedt om å holde seg i bomberom. Pasienter på sykehus i utsatte områder er flyttet til mer beskyttede deler av sykehuset.

Ifølge kilder i det israelske forsvaret er ikke Hamas, den mektigste og største terrorgruppen på Gazastripen, involvert i angrepene. Det er kun den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad som angivelig står bak.

Begge terrorgruppene har lovet å hevne drapet på terrorlederne.

Denne saken oppdateres fortløpende.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart