Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Minst 18 personer skadet i droneangrep fra Libanon

Flere personer er alvorlig skadet etter et rakett- og droneangrep 17. april 2024. (Foto: MDA)
Tilstanden er kritisk for en av de skadde etter angrepet.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah sendte onsdag flere angrepsdroner og raketter mot beduinlandsbyen Arab al-Aramshe i det nordlige Israel. Et samfunnshus og en bil ble truffet. Minst 18 personer ble skadet i angrepet.

Tilstanden skal være kritisk for en av de skadde. To andre er alvorlig skadet. Tilstanden for resten skal være moderat til lettere skadet. Det skal ha blitt avfyrt minst seks raketter og droner fra det sørlige Libanon mot landsbyen.

Minst to av dem skal ha truffet samfunnshuset, en av dem direkte. Det skal ikke ha kommet noen varsling i forkant av angrepet. Det israelske forsvaret sier de undersøker hvorfor ikke rakettvarslingen advarte om innkommende raketter.

Hizbollah sier de angrep en bygning som de påstår ble brukt av det israelske forsvaret. Det er ikke kjent om de skadde er soldater eller ikke.

Angrepet kommer dagen etter at tre personer ble skadet av en drone fra Hizbollah i det israelske lokalsamfunnet Beit Hillel. Det israelske forsvaret svarte på gårsdagens angrep med droneangrep mot to Hizbollah-topper.

Siden 8. oktober i fjor har Hizbollah tilnærmet daglig angrepet israelske lokalsamfunn og militærposter langs grensen med raketter og droner. Åtte israelske sivilpersoner og ti soldater er drept i angrepene fra Libanon.

Israel har truet med å gå til full krig mot Hizbollah hvis de ikke slutter å true de israelske lokalsamfunnene i nord og trekker seg tilbake fra grensen. Opp mot 80.000 israelere er evakuert fra sine hjem i det nordlige Israel som følge av trusselen fra Hizbollah. De vet ikke når de kan returnere hjem igjen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart