Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nord-Israel under massive rakettangrep fra Libanon

Politiet sperrer en vei Galilea-området etter at rakettangrep fra Libanon har forårsaket en brann 12. juni. (Foto: Flash90)
Hizbollah har onsdag avfyrt over 200 raketter mot Israel.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah har onsdag avfyrt minst 215 raketter mot det nordlige Israel. For første gang siden urolighetene i nord startet 8. oktober ble også byen Tiberias ved Genesaretsjøen angrepet.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at noen er blitt fysisk skadet i angrepene, ifølge redningstjenesten Magen David Adom.

Hizbollah sier angrepet var et svar på at Hizbollah-toppen Sami Taleb Abdullah ble drept i et israelsk luftangrep tidligere. Abdullah er den mest høytstående Hizbollah-terroristen som er blitt drept i løpet av de siste åtte månedene.

Rakettangrepene skal ha ført til flere kraftige branner rundt om i det nordlige Israel. Det er for tiden varmt og tørt i området, som gjør at brannene sprer seg fort. Tolv grupper med brannmannskap, i tillegg til brannfly og helikopter, kjemper for å slukke brannene.

Også tirsdag var det kraftige rakettangrep fra Libanon mot Nord-Israel. Siden 8. oktober har det vært tilnærmet daglige angrep fra den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah. Angrepene har gjort at 10 israelske sivilpersoner og 16 soldater og reservister har mistet livet.

På libanesiske siden har flere hundre Hizbollah-terrorister mistet livet. Også flere sivilpersoner har mistet livet i kampene.

Faren for rakettangrep har gjort at store deler av det nordlige Israel er evakuert. Over 60.000 innbyggere vet ikke når de kan returnere hjem.

Også i forrige uke førte rakettangrep fra Libanon til branner som tok flere dager å slukke. Byer og lokalsamfunn stod i fare for å bli slukt av flammene.

Nylig besøkte statsminister Benjamin Netanyahu de krigsherjede områdene i nord. Da sa han at Israel var klare til å sende et kraftig signal til Hizbollah.

– Alle som tror vi bare vil sitte på hendene mens de prøver å skade oss tar fullstendig feil, sa Netanyahu under et besøk til byen Kiryat Shmona.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart