Flyforbud over Marokko

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I flere år har israelske fly fått bruke luftrommet over Marokko. De har til og med fått lov til å lande i Marokko ved behov, selv om det ikke har vært faste ruter mellom Israel og Marokko. Da daværende utenriksminister David Levy (som kommer fra Marokko) i januar var på besøk hos den nye kongen, Mohammed VI, var det tale om at El Al skulle kunne opprette faste flyruter mellom de to landene.

Men da Marokko brøt forbindelsene med Israel i oktober, endret klimaet seg. Det fikk det israelske flyselskapet Arkia erfare. Selskapet hadde planlagt å drive charterflyging til Salvador i Bahia-provinsen i Brasil. Flyturen skulle ta 15 timer. Det skulle være mellomlanding i Tenerife, som tilhører Spania.

Men nå sier regjeringen i Marokko nei til å bli overflydd av israelske fly. Det betyr en så lang omvei for flyene at ruten ikke blir konkurransedyktig. I tillegg har konkurrerende flyselskaper satt ned prisen for å forhindre Arkias ruter. Prosjektet er derfor utsatt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart