Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Arafat var den arabiske verdens Mandela

Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
Nobels fredsprisvinnerne i 1994, under utdelingen i Oslo. Fra venstre: Avdøde PA-president Yasser Arafat, daværende israelsk utenriksminister Shimon Peres (nå president) og den avdøde israelske statsministeren Yitzhak Rabin. (Foto: Sa'ar Ya'acov, GPO)
Suha Arafat fastholder bildet av sin avdøde mann som "en frihetskjemper", som "en Mandela i den arabiske verden". Hun sier til CNN at hun vurderer å engasjere seg i politikken.

Onsdag publiserte CNN et intervju med Yasser Arafats ekskone Suha, sju år etter hennes tidligere ektemanns bortgang.

Suha ble spurt hva hun mener om konspirasjonsteoriene som har florert i den arabiske verden, om at Israel forgiftet Arafat. Den avdøde PA-presidenten var svært syk den siste tiden han levde. Hun ble også spurt om hun hadde ønsket seg en obduksjon, for å undersøke nærmere årsaken til hans død.

– Ja, men det var de palestinske myndighetenes beslutning [å ikke obdusere] og jeg respekterte den. Yasser døde med sine hemmeligheter og ingen vil noen gang kjenne sannheten, sa hun.

 

Føler seg «urettferdig» behandlet
Journalist Becky Anderson spurte henne også hvorfor hun nå, for første gang på sju år, har valgt å stå fram på tv og ikke før.

– På grunn av den urett som ble påført meg og min ektemann på dette tidspunktet. Dette har gjort at jeg har begynt å snakke om de siste dagene til Yasser. Etter intifadaen ble jeg og Yasser framstilt som djevler. Jeg ble framstilt som den arabiske verdens Mary Antoinette.

– Ingen terrorist ville vunnet Nobels fredspris. Det er en forskjell mellom frihetskjemper og terrorist. Min mann har aldri vært en terrorist, han var en frihetskjemper, hevdet Suha.

Likevel har hun tidligere innrømmet at det var Arafat som planla og startet den andre intifadaen. Det finnes også klare beviser for at Arafat lurte unna milliarder av bistandspenger fra vestlige land og satte dem inn på ulike bankkontoer rundt i verden. Penger som nå er arvet av Suha.

 

Vil inn i politikken
Anderson spurte deretter om Arafat hadde en samvittighet.

– Selvfølgelig hadde han en samvittighet. Yasser Arafat var samvittigheten, han var den arabiske verdens Mandela, svarte Suha.

Hun avslørte at hun kan tenke seg å gå inn i politikken etter at hennes datter Zahwa er giftet bort, for å ta opp kampen til sin ektemann.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart