Israels forsvarsminister Ehud Barak (Foto: UN Photo)
Israels forsvarsminister Ehud Barak (Foto: UN Photo)

Israel og Egypt enige om Sinai

Israels forsvarsminister Ehud Barak (bildet) satt torsdag i et telefonmøte med den egyptiske forsvarsministeren Abdel Fattah al-Sisi.

Al-Sisi skal ha forklart at Egypt er forpliktet på fredsavtalen med Israel, som ble undertegnet i 1979. Egytiske regjeringskilder avslører til den palestinske avisen al-Hayat al-Jadida at de to forsvarsministerne skal ha kommet til enighet rundt Sinai-operasjonene Egypt nå utfører, for å fjerne alle terrorelementer på halvøya.

De egyptiske militæroperasjonene på Sinai har ført til at mye militære ressurser er forflyttet opp til området, som fungerer som en «buffersone» i fredsavtalen mellom landene. Israel fryktet at sine naboer ikke lenger ville respektere fredsavtalen, siden troppeforflytningene skjedde uten godkjennelse fra Jerusalem.

Utenriksminister Avigdor Lieberman uttalte under et møte med Israels ambassadører, at landet må sørge for at Egypt respekterer «hver eneste detalj» i avtaleteksten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart