Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)
Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)

Iran gjennomførte ny test av rakett som kan nå Israel

Det iranske regimet fortsetter med å utvikle og teste missiler som kan nå Israel. Den nyeste testen var med et mellomdistansemissil.

– For to uker siden utførte vi en vellykket test av et missil med rekkevidde på 2000 kilometer og feilmargin på åtte meter. En feilmargin på åtte meter betyr … fulltreff. Det skal den iranske brigadegeneralen Ali Abdollahi ha sagt på en teknologikonferanse, ifølge en melding mandag 9. mai fra det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Generalen sa også at 10 prosent av Irans forsvarsbudsjett har blitt øremerket «forskningsprosjekter for å forsterke forsvarskraften».

Iran har flere ganger de siste årene testet oppskyting av slike ballistiske missiler som kan nå helt til Israel.

Det er bare to måneder siden forrige gang Iran annonserte at de hadde gjennomført en vellykket oppskyting av to ballistiske langdistansemissiler. På utsiden av rakettene hadde de skrevet følgende setning på hebraisk: «Israel må utslettes.»

Brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh, som er leder for den iranske revolusjonsgardens romfartsdivisjon, bekreftet at rakettene blir laget for å treffe Israel.

– Årsaken til at vi utvikler raketter som kan nå over 2000 kilometer, er for å ramme vår fiende, det zionistiske regimet fra trygg avstand. Det skal Hajizadeh ha erklært, ifølge de iranske studentenes nyhetsbyrå, gjengitt i Israel Hayom.

 

Kilder: Yedioth Aharonoth, Israel Hayom og Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart