Israelske og palestinske jenter på felles fotballtrening. (Foto: Privat)

Chelsea førte israelske og palestinske fotballspillere sammen

Forsøk på å skape fred fra grasrotnivå.

Det kommer dessverre sjelden meldinger om vellykkede grasrot-prosjekter mellom israelere og palestinere. Det har blitt mye vanskeligere å få til slike prosjekter etter den andre intifadaen, og de som fungerer har ofte ikke lyst på oppmerksomhet. Fra de palestinske selvstyremyndighetene blir samarbeid sett på som «normalisering med Israel», noe PA ser svært negativt på. Derfor ønsker noen prosjekter å gå under radaren.

Søndag 18. august klarte likevel Chelseas kvinnelag, det israelske fotballforbundet og Peres Center for Peace and Innovation å samle unge israelske og palestinske jenter til felles trening i Shefayim, en israelsk by mellom Tel Aviv og Netanya. Chelseas trener Emma Hayes og spillerne Anita Asante og Deanna Cooper deltok i treningsøkten som foregikk både på hebraisk, arabisk og engelsk, skriver Jerusalem Post.

– Gjennom fotball spesielt og sport generelt, ser de at de kan samarbeide på tross av alle utfordringer og barrierer, og forstår at de har et felles mål, sier Tami Hay Sagiv, direktør for utdanningsavdelingen ved Peres-senteret.

– Vi håper slike program kan øke så mye som mulig. Vi prøver å skape fred fra bunnen og opp, sier Sagiv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart