Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Dette viser at Biden ikke er Obama

To amerikanske F-22 Raptors flyr over Syria den 2. februar 2018. (Illustrasjonsfoto: US Air Force/Colton Elliott)
Israel skal være svært fornøyd med et amerikansk angrep på iranske mål i Syria.

Israel er svært fornøyd med amerikanske luftangrep mot iransk-støttet milits ved den syrisk-irakiske grensen, sier israelske tjenestemenn til Walla News. Israel ser på angrepene som et positivt signal om den nye administrasjonens holdning til Iran og tror det vil sende en melding til Teheran om å beherske seg selv og sine allierte i regionen, skriver nettavisen Times of Israel.

I januar gjennomførte Israel selv et større luftangrep i det samme området.

Israel har i lang tid vært bekymret for økt iransk tilstedeværelse i Midtøsten og har ved flere anledninger delt bekymringen med amerikanerne. Til Walla News sier en israelsk tjenestemann at de amerikanske angrepene viser at Joe Biden har en annen politikk overfor Iran enn Barack Obama hadde.

– Iranerne skjønte ikke at Biden ikke er Obama. De forstod ikke at hvis de fortsatte sine feilsteg, så ville de til slutt bli straffet, sier tjenestemannen.

Mens Obama var redd for å konfrontere Iran i frykt for at det ville spolere atomavtalen, viser Biden at han vil beskytte amerikansk personell i Irak.

Angrepet var en gjengjeldelse for et rakettangrep mot en militærbase i Irak i februar. En sivilperson ble drept og en amerikansk og flere koalisjonssoldater ble skadet i et rakettangrep fra det samme området som nå ble bombet.

– Operasjonen sender en entydig beskjed: President Biden vil handle for å beskytte amerikansk personell og deres koalisjonspartnere, sier John Kirby, som er talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

Dette var det første militære angrepet beordret av Biden-administrasjonen. USA skal ha varslet Israel i forkant. Israel og USA varsler hverandre når de gjennomfører angrep som kan påvirke hverandres operasjoner.

Ifølge opposisjonelle kilder skal 22 militssoldater være drept i det amerikanske luftangrepet. (Foto: Twitter)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart