Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Iran og Kina signerte gigantisk avtale

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif (t.h.) og hans kinesiske kollega Wang Yi signerte den enorme avtalen den 27. mars 2021. Avtalen skal blant annet innebære kinesiske investeringer på 3500 milliarder kroner i Iran. (Foto: Twitter)
Avtalen innebærer blant annet at Kina investerer 3500 milliarder kroner i Iran.

Iran og Kina har undertegnet en 25-årig strategisk samarbeidsavtale, som svekker de amerikanske sanksjonene mot det iranske regimet.

Avtalen dekker en rekke økonomiske aktiviteter som olje og gruvedrift, men åpner også opp for satsing på industri i Iran, i tillegg til samarbeid innen transport og landbruk, ifølge rapporter i iranske statlige medier.

Det kom ikke frem ytterligere detaljer om avtalen da den ble signert av Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif og den kinesiske utenriksministeren Wang Yi, skriver nettavisen Times of Israel.

Ifølge New York Times vil Kina investere rundt 3500 milliarder kroner i Iran i bytte mot olje som en del av avtalen. De to landene vil også styrke militærsamarbeidet, med felles militærøvelser og deling av etterretning.

Begge landene deltok i en felles marineøvelse med Russland i det nordlige Indiahavet i 2019. Økt turisme og kulturutveksling mellom landene er også en del av avtalen. Det er i år 50 år siden Kina og Iran etablerte diplomatiske forbindelser.

Kina er nå den største handelspartneren til Iran og kjøper av iransk olje.

Den nye avtalen mellom Kina og Iran vil gjøre det vanskeligere for USA i eventuelle forhandlingene rundt atomavtalen. USA vil blant annet at Iran begrenser sitt rakettprogram og sine destabiliserende aktiviteter i regionen for å gjeninntre i avtalen. Iran på sin side avviser nye forhandlinger og krever at USA løfter de økonomiske sanksjonene mot landet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart