Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

mars 6, 2001

Flyktningene fra 1948

Spørsmålet om de arabiske flyktningene fra Israel i 1948 ble behandlet i to store artikler i Jerusalem Post i august 1999. Forfatteren var Isabel Kershner, som generelt arbeider med stoff fra de palestinske områdene. Noe av stoffet bygde på en konferanse i Ottawa, Canada, mellom israelere, palestinere og andre (verken israelere eller palestinere var offisielle representanter). Selv om det nå er en tid siden artiklene stod, er stoffet på mange måter like aktuelt. Noen synspunkter fra artiklene, fritt gjengitt:

Fakta om Hamas

I desember 1992 ble 400 Hamas-folk fra Gaza utvist for to år og deportert til Libanon. Siden ble de 400 sittende i telt på grensen mellom Israel og Libanon, og med velvillig hjelp fra NRK og mange andre medier fikk araberne en masse propaganda ut av det. – Mannen som undertegnet deportasjons-ordren var daværende stabssjef i Israel, Ehud Barak.

Jødene i arabiske land

Arabisk motstand mot Israel var rimelig. Den sluttet å være rimelig da nesten alle jødene flyktet fra de arabiske landene, de fleste til Israel.

KOALISJONEN: Presenteres for Knesset i dag

Natan Sharanskys parti for jøder fra det tidligere Sovjetunionen, ble et av de siste partiene som ble med i Sharons nye samlingsregjering. Det nasjonal religiøse

Ortodoks tro og liv

I denne artikkelen skal vi gjengi stoff som har det felles at de angår de ultra-ortodokse, haredim. Det finnes også ”moderne ortodokse”. Mye er felles for de to gruppene, men det er også felter som skiller. Men, altså: Haredim.

Hermon-fjelles militære betydning

For Israel har Hermon-fjellet på Golan-høydene avgjørende militær betydning. Her har Israel avanserte elektroniske observasjonsposter som kan kikke langt inn i Syria. Fjelltoppen ligger bare 60 km fra Damaskus, godt innen rekkevidden til israelsk artilleri.

0

Your Cart