Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fire nye valgt inn i MIFFs hovedstyre

Valgkomiteen i MIFF har innstilt Ida Marie Holen (t.v.) fra Hallingdal som nytt medlem i MIFFs hovedstyre. Kjetil Hansen fra Oslo, Marie Ljones Brekke fra Stavanger og Livar Veggeland fra Kristiansand er innstilt som nye varamedlemmer.
Valgkomiteen i MIFF har innstilt Ida Marie Holen (t.v.) fra Hallingdal som nytt medlem i MIFFs hovedstyre. Kjetil Hansen fra Oslo, Marie Ljones Brekke fra Stavanger og Livar Veggeland fra Kristiansand er innstilt som nye varamedlemmer.
Generalforsamlingen i MIFF har valgt Ida Marie Holen (fra venstre) som nytt medlem av MIFFs hovedstyre. Kjetil Hansen (35), Marie Ljones Brekke (25) og Livar Veggeland (29) er valgt som nye varamedlemmer.

Generalforsamlingen i MIFF valgte lørdag formiddag nytt styre etter valgkomiteens innstilling. Et medlem og tre varamedlemmer er nye navn. Alle bringer med seg mye nyttig erfaring fra yrkesliv og organisasjonsliv inn i styret, selv om tre av kandidatene er for ungdommer å regne. Alle brenner for å rekruttere yngre medlemmer for Israels sak.

Her følger en kort presentasjon av de nye styremedlemmene:


Ida Marie Holen (Foto: Privat)
Ida Marie Holen (Foto: Privat)

Ida Marie Holen (55 år) – valgt til styret for to år

Ida Marie har vært medlem av MIFF siden hun var med å starte opp lokallaget i Hallingdal for tre år siden. Fortsatt sitter hun i styret der. Hun jobber til daglig som lærer ved Ål videregående skole, er gift og har én sønn. Dessuten er hun vararepresentant til Stortinget for Fremskrittspartiet i Buskerud.

Israel er noe som alltid har vært viktig for Ida Marie. Ut i fra sin kristne tro mener hun det er viktig å støtte landet og ser på «jødene som Guds folk». Men MIFFs styrke ligger i følge henne i at organisasjonen favner så bredt blant Israel-venner i Norge, og at organisasjonen er religiøs nøytral.

– Vi i MIFF er et sannhetsvitne. Det er viktig å få denne sannheten ut i mediene. Bildet som Norge og nordmenn får av Israel gjennom mediene, er til tider så totalt forvrengt. […] MIFF suger til seg kunnskap og sprer det ut, mener hun.

Hun setter også pris på at MIFF er en «organisasjon for folk flest», ikke en lukket klubb for «ledende personer».

 

 

Kjetil Hansen (Foto: Privat)
Kjetil Hansen (Foto: Privat)

Kjetil Hansen (35 år) – valgt til vararepresentant for ett år

Under Gaza-krigen i januar 2009, arrangerte MIFF og andre organisasjoner en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Den fredelige demonstrasjonen ble møtt med en pro-palestinsk motdemonstrasjon, som utviklet seg til å bli voldelig. Steiner og flasker ble kastet på Israel-vennene, butikkvinduer ble knust. Politiet måtte til slutt ta i bruk tåregass.

Den dagen stod Kjetil Hansen blant Israel-vennene foran Stortinget. For første gang i sitt liv gjorde han noe aktivt for å støtte Midtøstens eneste virkelige demokrati. Men det ble ikke det siste. Kort tid etterpå valgte han å melde seg inn i MIFF.

Kjetil arbeider til daglig med salg og kundebehandling i Hermon forlag. I likhet med Ida Marie har han en tro som han mener forplikter ham på å støtte det jødiske folk og Israel. Men det er MIFFs ikke-religiøse profil og støtte til Israel på politiske grunnlag som fascinerer ham.

– Den beste måten å forsvare Israel på i Norge, er på et politisk grunnlag. Da kan vi stå sammen på tvers av religiøse oppfatninger. MIFF har dessuten det beste apparatet for å nå ut med informasjon. Vi er i ferd med å bli godt kjent og få en god tyngde med vårt økende medlemstall, forklarer han.

Kjetil ble tidligere i vår valgt som medlem av styret i MIFF Oslo.

 

Marie Ljones Brekke (Foto: Markus, Bitmap)
Marie Ljones Brekke (Foto: Markus, Bitmap)

Marie Ljones Brekke (25 år) – valgt til vararepresentant for ett år

De to siste årene har Marie vært bystyrerepresentant for KrF i Stavanger. Omtrent like lenge har hun vært medlem i MIFF. Til daglig arbeider hun som lærer.

For henne er MIFF en organisasjon som kan være med å «skape balanse» i det norske mediebildet, når det gjelder Midtøsten-konflikten. MIFF er «en stødig organisasjon, med tyngde til å sanke en del medlemmer», er hennes oppfatning.

Det beste med organisasjonen er slik hun ser det måten den legger fram sine argumenter på, som er lett forståelige for alle mennesker – uavhengig av bakgrunn.

– MIFF evner å komme på banen med saklige argumenter, som ikke noe med Bibelen å gjøre. Det tror jeg er viktig, sier Marie.

Hun håper å kunne bidra med den kompetansen hun har opparbeidet seg fra det politiske liv. Marie mener det er viktig å vise at unge også engasjerer seg for Israel.

 

 

 

Livar Veggeland (Foto: Privat)
Livar Veggeland (Foto: Privat)

Livar Veggeland (29 år) – valgt til vararepresentant for ett år

Livar ble medlem i MIFF kort tid etter at daglig leder Conrad Myrland holdt et foredrag for lokallaget i Kristiansand, for over to år siden. Han beskriver det som et vendepunkt for ham, da han forstod «betydningen av det å være med å påvirke og få fram Israels sak». Siden den gang har han blitt et aktivt medlem, han er nestleder i MIFFs lokalforening i Kristiansand.

Livar har merket seg den voksende antisemittismen i Europa og her hjemme, som har kommet i kjølvannet av den økonomiske uroen. Det er ofte en synergieffekt, mener han, mellom holdninger til jøder og holdninger til Israel. Derfor tror han dette også er «en konsekvens av mediebildet».

For den lokale KrFU-lederen er det viktig å kunne bidra med å skape større engasjement for MIFF og Israel blant Norges ungdom. MIFF er en organisasjon han setter høyt.

– Det er en organisasjon som virkelig kan være med å påvirke, som blir lagt merke til. MIFF er en veldig viktig røst i det norske mediebildet og kan slik være med å påvirke, mener han.

Livar har en bachelorgrad i økonomi, jobber i Ventelo og er svært aktiv i KrFU. I Kristiansand er han leder for ungdomspartiet, mens han på fylkesnivå i Vest-Agder er nestleder. Ellers er han aktivt med i menighetsliv.

 

Her er hele det nye styret

Styreleder: Morten Fjell Rasmussen, Bergen

 • Gjenvalgt for ett år

Nestleder: Bengt-Ove Nordgård, Moss

 • Valgt for to år (tidligere vararepresentant)

Sekretær: Gabriel Edland, Kristiansand

 • Ikke på valg (endrer fra nestleder til sekretær etter eget ønske)

Styremedlemmer:

Jan Benjamin Rødner, Oslo

 • Ikke på valg (valgt for to år i 2012)

Frode Jakobsen, Bergen

 • Ikke på valg (valgt for to år i 2012)

Mette Follestad, Asker

 • Ikke på valg (valgt for to år i 2012)

Ida Marie Holen, Hallingdal

 • Valgt for to år (ny kandidat)

 

Varamedlemmer: (alle nye, valgt for ett år)

Kjetil Hansen, Oslo

Marie Ljones Brekke, Stavanger

Livar Veggeland, Kristiansand

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

 1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart