Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Forstår ikke hvorfor jøder velger Israel

Svensk jøde tar et kraftig oppgjør med Sveriges utenriksminister Margot Wallström. (Foto: Socialdemokraterna, flickr)
Den svenske utenriksminister Margot Wallström har liten forståelse for at jøder forlater Sverige. (Foto: Socialdemokraterna)
Har den økende antisemittismen gått Margot Wallström hus forbi?

Det er skrevet mye om antisemittismen i Sverige og resten av Europa, men det har ser ut til å ha gått den svenske utenriksministeren Margot Wallström hus forbi. I et intervju sier Wallström at hun ikke kan forstå hvorfor jøder velger å flytte fra Malmö, Paris eller andre europeiske byer til Israel.

– Jeg kan ikke kommentere det, for jeg skjønner ikke hvordan de tenker. Men å bo bak murer… man må kjenne seg fri der man er, selv om man har en bestemt religion eller opprinnelse, sier Wallström til Judiska krönika.

Hun har tydeligvis ikke fått med seg at det er kastet brannbomber mot synagogen i Gøteborg, at det ropes krigsrop mot jøder i Malmö eller at Frankrike innrømmer at de har en brutal og voldelig antisemittisme i landet.

På oppfølgingsspørsmål om hva hun mener med murer svarer den svenske utenriksministeren at hun tenker på den israelske sikkerhetsbarrieren.

– Som prinsipp er du sjelden trygg bak murer, svarer Wallström.

Faktum er at før Israel bygget en sikkerhetsbarriere (kun 5% er mur) i 2003 var hverdagen utrygg for mange israelere. I løpet av tusen døgn, fra høsten 2000 til sommeren 2003, ble 568 sivile israelere drept sammen med 243 israelere fra sikkerhetsstyrkene. 5600 israelere ble såret. Etter at sikkerhetsbarrieren ble påbegynt falt disse voldshandlingene drastisk.

I intervjuet blir den svenske utenriksministeren også spurt om hva hun mener om at palestinske selvstyremyndigheter bruker milliarder av kroner årlig på å belønne personer som er ansvarlig for terrorhandlinger.

– Vi må tenke nøye på hvordan vi bruker pengene våre, men skal folk sulte ihjel eller hva skal familiene gjøre hvis de ikke får penger, sier Wallström.

Noen dager etter at intervjuet ble publisert, kom hennes pressesekretær med en presisering om at svensk bistand ikke går direkte til palestinske myndigheters belønning av terrorisme. I likhet med norske myndigheter hevder de at belønningssystemet blir finansiert av palestinernes egne midler.

Sverige var i 2014 det første vestlige landet som anerkjente en palestinsk stat. Det førte til et kjølig forhold mellom Sverige og Israel. Forholdet ble ikke noe bedre av at den svenske utenriksministeren Margot Wallström kom med en rekke kontroversielle uttalelser om Israel og israelske soldater.

Enkelte svenske politikere har ønsket å bedre forholdet mellom landene.

I fjor skrev en svensk jøde et avskjedsbrev til Wallström der han fortalte at tradisjonelt jødisk liv ikke lenger har noen framtid i Sverige.

– Jeg kan ikke lenger bære min kippa i Sverige uten at det innebærer fare for mitt liv. Sverige opptrer som en moralsk overdommer og tror de har alle svarene, og anser seg selv som moralsk overlegne andre land, men evner ikke å se sine egne feil og mangler, skrev Lindmark i avskjedsbrevet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart