Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nektes å returnere til Arbeiderpartiet

Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn var tidligere partileder i det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn ble utestengt på grunn av antisemittisme i partiet.

Tidligere leder av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, nektes å returnere til partiet han var leder for fra 2015 til 2020. Corbyn ble suspendert fra partiet i oktober 2020, på grunn av antisemittisme i partiet under hans ledelse. Suspensjonen ble senere opphevet, men Corbyn har likevel ikke fått lov til å returnere til partiet. Nylig søkte han på nytt, men nok en gang ble det avslag, skriver Jerusalem Post.

Dermed må han fortsette å sitte som uavhengig i parlamentet.

Dagens partileder, Keir Starmer, er en av dem som motsetter seg at Corbyn skal gjøre comeback i Arbeiderpartiet. Da Starmer overtok som partileder i april 2020 beklaget han til jødene i Storbritannia at partiet hadde tillatt at antisemittismen vokste under Corbyns ledelse.

– Vi må møte framtiden med ærlighet. Jeg vil beklage på vegne av Arbeiderpartiet. Jeg har sett sorgen som [antisemittismen] har skapt i så mange jødiske samfunn. Jeg vil rive denne giften opp med røttene, sa han om antisemittismen i partiet da han ble valgt til ny leder.

Storbritannias tidligere sjefsrabbiner Jonathan Sacks, som gikk bort i november 2020, var en av mange som kritiserte Corbyn. Han kalte den daværende partilederen for en farlig antisemitt. Også den tidligere statsministeren David Cameron kalte Corbyn for en antisemitt.

En spørreundersøkelse i Storbritannia viste at hele 86 prosent av britiske jøder mente Corbyn var en antisemitt. Også 39 prosent av den generelle befolkningen så på Corbyn som en antisemitt.

Corbyn er også kjent som en sterkt anti-israelsk politiker og var blant annet med å legge ned krans på et minnested for palestinske terrorister, sammen med terrorsjefene i terrorgruppen Hamas.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart