Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rødt-politiker: – Det var en grunn til at Hitler ville fjerne jødene

Denne kommentaren skrev Rødt-politikeren på X/Twitter. Nå er han ekskludert fra partiet. (Foto: Skjermdump)
Nå sier politikeren at han angrer på det han skrev.

Thomas Daljord Fossum stod ved høstens kommune- og fylkestingsvalg til valg for partiet Rødt i kommunen Rælingen. I en kommentar på X/ Twitter krev han en svært antisemittisk kommentar i full offentlighet.

Det var under et innlegg av kjendislegen Wasim Zahid, som i den siste tiden har engasjert seg sterkt i palestinernes sak, at han skrev:

«Det er en grunn hvorfor Hitler ville fjerne den folkerasen der tenker jeg nå. Det er bare elendighet i hele verden hele tiden. USA burde skamme seg for å støtte det folkemordene Israel gjør nå. Palestinerne har lidd siden 1947».

Kommentaren lå ute i over et døgn før den ble slettet. MIFF har kontaktet Rødt-politikeren. Han sier han angrer på det han skrev.

– Jeg står ikke inne for det jeg skrev og vil beklage. Det var en dum kommentar. Jeg slettet den da jeg så hvor dumt det var, forklarer han.

Fossum forteller at han har vært engasjert i partiet Rødt i et par års tid. Nå er han ekskludert av partiet lokalt etter meldingen på X/Twitter.

– Ja, jeg er blitt kastet ut av partiet, forteller han til MIFF.

43-åringen ble ikke valgt inn ved valget i september. Han sier han ble med i Rødt fordi det er partiet som står han nærmest. Men det var ikke konflikten mellom Israel og palestinerne som gjorde at han valgte Rødt.

– Jeg synes palestinerne blir urettferdig behandlet. Det er det eneste.

Som tidligere rapportert er det mest antisemittisme blant personer med sterkest engasjement for palestinerne. Det er også underkommunisert at det er mye antisemittisme på den politiske venstresiden. Dette har professor Torkel Brekke tatt opp i sin bok «Ingen er uskyldig».

En skjermdump av X/Twitter-meldingen som ble publisert 28. oktober.

Det var altså under en post publisert av Wasim Zahid at den nå ekskluderte Rødt-politikeren la igjen sin kommentar. Zahid har over 73.000 følgere på X/Twitter og har de de siste ukene publisert en rekke følelsesladede innlegg om situasjonen på Gaza. Han skrev ingen innlegg etter 7. oktober med fordømmelse av massakren, men ble engasjert etter at de israelske angrepene mot Hamas-mål på Gaza startet.

10. oktober skrev han sitt første innlegg om situasjonen, hvor han skrev at det var «hjerteskjærende bilder som nå kommer fra Gaza». Siden har han publisert innlegg tilnærmet daglig. Først den 13. oktober skriver han at han «selvfølgelig fordømmer Hamas angrep på sivile».

Samtidig sidestiller han Israels forsvarskrig med Hamas sitt bestialske terrorangrep, hvor de gikk dør til dør og henrettet sivile israelere.

«Hamas angrep uskyldige, Israel gjør nå det samme i enda større skala», skriver den profilerte legen. En bruker svarer at Israel ikke dreper sivile med overlegg, slik som Hamas gjorde under massakren 7. oktober.

«Jo, det gjør de. De vet nøyaktig hva som skjer når de bomber der de gjør», skriver Zahid.

Men både i henhold til krigens regler og moralsk er det en enorm forskjell på å gå målrettet etter sivile og henrette dem i kaldt blod, med at sivile blir utilsiktede ofre når man angriper legitime militære mål.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart