Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Krever at lokallagsleder trekker seg etter jødehets

Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet, reagerer sterkt på lokallagslederens innlegg på Facebook. (Foto: Fartein Rudjord)
Leder i Naturvernforbundet reagerer sterkt på at en av deres lokallagsledere kom med grov jødehets.

I romjulen publiserte Naturvernforbundets leder i Larvik et innlegg på Facebook med grov jødehets. Til sine 400 venner skrev han at «tyskerne skulle fått et par år til». To tredjedeler av Europas jødiske befolkning ble utryddet av nazistene i holocaust. Kommentaren tyder på at han ønsker at nazistene fikk tid til å utrydde enda flere jøder.

Det var lokalavisen Østlands-Posten som først omtalte saken. De har anonymisert lokallagslederen, men skriver at han også har kommet med flere sterke meninger om den pågående krigen mellom Israel og Hamas.

I et annet innlegg på Facebook, som er illustrert med en tegning av julenissen som sørger over at han ikke får gitt gaver til døde barn, har lokallagslederen skrevet: «Den Satans Jødestaten!». Jødehetsen har nå fått konsekvenser for hans rolle i Naturvernforbundet.

– Våre prinsipper er klare. Dette er ikke forenlig med de verdiene Naturvernforbundet står for. Vi skal ha et inkluderende og trygt miljø. Vi kommer til å be han om å trekke seg som leder med umiddelbar virkning og be ham om å ikke stille til gjenvalg på neste årsmøte, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet, til Østlands-Posten.

Lokalavisen skriver at lokallagslederen har vært en profilert talsmann for forbundet i mange år. I et intervju med avisen sier han at han angrer på noe av det han har postet og viser til kommentaren om nazistene.

– Ja, den var veldig stygg, ja. Jeg la den ut i raseri. Det burde jeg ikke ha gjort, og jeg burde ha fjernet den, sier han om kommentaren.

Han opplyser til avisen at han har valgt å trekke seg fra rollen sin.

– Jeg trekker meg på selvstendig grunnlag. Jeg har ikke snakket med dem og jeg bestemte meg umiddelbart for å trekke meg. Jeg vil ikke ødelegge noe for Naturvernforbundet, sier den nå avgåtte lederen.

Tidligere hadde lokallagslederen et profilbilde på Facebook hvor davidsstjernen i Israels flagg var byttet ut med et hakekors. Det har han nå fjernet fra Facebook-siden sin, men han står likevel inne for det.

– Den sammenligningen står jeg inne for. Det blir noe helt annet, mener han.

Men sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk er også et eksempel på antisemittisme, ifølge The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). De har laget en arbeidsdefinisjon på antisemitttisme som blant annet Norge og 24 EU-land har stilt seg bak.

I oktober skrev MIFF om en lokalpolitiker for partiet Rødt som skrev på Twitter at «det var en grunn til at Hitler ville fjerne jødene». Også for ham var det krigen mellom Israel og Hamas som utløste jødehatet.

Tidligere har rapporter om antisemittisme vist en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart