Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Saudi-Arabias skolebøker betydelig forbedret

Saudi Arabia skolebøker
Arabisk skolejente. Bildet er tatt i Jemen i april 2013. (Illustrasjonsfoto: Julien Harneis, flickr)

Norge støtter skolepensum som fremmer jihad, skrev Aftenposten 12. november 2019. Lederartikkelen var også klar: Palestinske skolebøker motarbeider fred.

Siden den gang har regjeringen holdt delvis tilbake og, i statsbudsjettet for 2021, kuttet i bistand til palestinere. Men palestinernes statsminister nektet senest denne måneden å gjøre noen endringer i skolebøkene.

Også Saudi-Arabia har skolebøker med problematisk innhold, men der noterer nå insituttet IMPACT-se en rekke positive forbedringer i de siste utgavene av skolebøkene. Her er kortversjon av deres observasjoner knyttet til Israel og det jødiske folk:

Flere av de verste eksemplene av hat og oppvigleri er blitt fjernet. En hadith som har lagt grunnlag for mye av de anti-jødiske holdningene i den muslimske verden har blitt fjernet.

En klassisk antisemittisk konspirasjon om at jødene («sionistiske krefter») kontrollerer verden, og bruker penger, kvinner og narkotika som virkemidler, er tatt ut fra 2019 til 2020.

For ti år siden var de saudiske skolebøkene fult av innhold som forberedte elevene på jihad og martyrdød, men nå er de fleste av disse fjernet.

Holdningen til Israel er blitt betydelig mer balansert. Et helt kapittel om «den sionistiske faren» er fjernet, men anti-israelsk innhold finnes fortsatt i pensum.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart