Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Utenriksminister Yair Lapid blir Israels første minister på offisielt besøk til Emiratene. (Foto: Knesset)

Han blir Israels første minister til å besøke Emiratene

Utenriksminister Yair Lapid skal offisielt åpne Israels nye ambassade.

Israels nye utenriksminister Yair Lapid reiser søndag 27. juni til De forente arabiske emirater for et to-dagers offisielt besøk, skriver Times of Israel.

Det blir første gang en israelsk minister drar på offisielt besøk til Gulfstaten. Utenriksdepartementet i De forente Emiratene og landets internasjonale samarbeidsminister Abdullah bin Zayed al Nahyan blir vertskap for besøket.

Israels utenriksminister vil offisielt åpne Israels ambassade i Abu Dhabi og et israelsk konsulat i Dubai. Dette blir Lapids første reise som utenriksminister.

– Det er ikke bare innbyggerne i våre to land som nyter fruktene av båndene mellom Israel og De forente arabiske emirater, men hele Midtøsten, sier det israelske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Israel signerte sensommeren og høsten 2020 fire normaliseringsavtaler med arabiske land. I tillegg til De forente arabiske Emirater normaliserte Israel også forholdet til Bahrain, Marokko og Sudan.

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu skulle egentlig være den første israelske ministeren til å besøke Emiratene, men hans planlagte besøk i februar måtte avlyses på grunn av koronapandemien i Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart