Bli aktiv for Israel nå!

Israels president Isaac Herzog (t.v.) og emiratenes ambassadør Mohamed Al Khaja under åpningen av ambassaden onsdag 14. juli. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

– En stor ære å åpne ambassade her

De forente arabiske emirater har åpnet sin første ambassade i Israel.

De forente arabiske emirater hadde onsdag 14. juli offisiell åpning av sin ambassade i Israel, nesten ett år etter at de to landene ble enige om å normalisere forholdet. Ambassaden ligger i bygget som huser børsen i Tel Aviv. Israels president Isaac Herzog deltok på åpningen av ambassaden sammen med Emiratenes ambassadør Mohammad Mahmoud Al Khajah.

– Det er en stor ære å åpne ambassaden her. For ti måneder siden signerte våre to land Abraham-avtalen med en visjon om verdighet, velstand og fred mellom våre to folk, sa Khajah under åpningsseremonien onsdag.

– Dette er bare begynnelsen. Våre to land er innovative nasjoner og vi vil utnytte dette nye forholdet til det beste for oss begge, la ambassadøren til.

Herzog, som tiltrådte som president i forrige uke, hyllet åpningen av ambassaden og sa det var «et viktig skritt for hele Midtøsten».

– Å se det emiratiske flagget vaie her i Tel Aviv var en gang en fjern drøm. I dag er det en realitet, sa den israelske presidenten under åpningen.

Utenriksminister Yair Lapid var ikke til stede på åpningen, skriver Times of Israel. Han måtte tirsdag gå i karantene etter at en av hans medarbeidere fikk koronaviruset under besøket til Brussel. Men i en Twitter-melding skriver han at dette er en historisk dag.

– Vi vil fortsette å utvide sirkelen av fred og normaliseringen, sier Lapid.

I forrige måned besøkte han selv De forente arabiske emirater, som den første israelske ministeren på offisielt besøk noensinne. Der var han med på den offisielle åpningen av Israels ambassade og konsulat i Emiratene.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart