Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Flere nye stemmer våger å ta avstand fra Fagforbundets Israel-boikott, leder skryter av støtte til organisasjon med terrorkobling

Skjermdump fra frifagbevegelse.no.
Skjermdump fra frifagbevegelse.no.
Leder i TeoLOgene og leder i Fagforbundet Kristiansand tar avstand fra boikotten.

Blant toppene i Fagforbundet er holdningen til verdens eneste jødiske stat svært fiendtlig og gruppepresset intenst. I 2017 vedtok landsmøtet, for andre gang på rad, å gå inn for utsulting og utarming av Israels befolkning. Kun 1 av 434 delegater våget å stemme imot boikottvedtaket, Osvald Fyllingen fra Hordaland. På landsmøtet vedtok Fagforbundet også at Israel bør stilles for Den internasjonale domstolen i Haag «for brudd på folkeretten, menneskerettighetene og internasjonale konvensjoner». En grusom form for diskriminering, konkluderte MIFF.

Før boikottvedtaket i 2017 var det kun én lokalforening som tok avstand fra Israel-boikotten i sakspapirene.

– Dette punktet skaper tildels stor uro blant medlemmene her i regionen, skrev Fagforbundet Flekkefjord i sin begrunnelse.

Nå er det flere som våger å ta avstand fra den ensidige Israel-hetsen som ledelsen står for. «En rekke stemmer mener Fagforbundet ikke bør velge side i den israelsk-palestinske konflikten,» skriver FriFagbevegelse i en artikkel 23. juli.

Prest Jørund B. Arnesen, leder i TeoLOgene, mener saken er for kompleks. Hans egen gren av Fagforbundet har også vedtatt boikott, men dette er noe lederen ikke støtter.

– Jeg skulle ønske at Fagforbundet ikke mente noe om Midtøsten-konflikten i det hele tatt, sier han.

Frifagbevegelse skriver:

«Gudrun Benestad, leder i Fagforbundet Kristiansand, mener det er problematisk at Fagforbundet involverer seg i den israelsk-palestinske konflikten.

– Vi skal gjerne være med å kjempe for arbeideres rettigheter over hele verden. Men for oss i Kristiansand ble det problematisk. Det har vært tårer og brev fra medlemmer som har vært med i en årrekke, men som har meldt seg ut, forteller Benestad.»

– Jeg mener vi som fagforbund ikke skal blande oss inn i den konflikten, legger hun til.

– I Fagforbundet burde vi kunne vært flinkere til å la begge sider få talerett. En konflikt har alltid to sider, avslutter Benestad.

Stein Guldbrandsen, seksjonsleder i seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, forsvarer Israel-boikotten. Han bruker Mellomkirkelig råd i Den norske kirke som en del av sitt forsvar – siden kirken er kritisk så må Fagforbundet også få lov til å være det. «Gulbrandsen opplever at Den norske kirke har et fornuftig og balansert forhold til Palestina- og Israel-spørsmålet.» Det er feil. I november 2017 vedtok Mellomkirkelig råd en uttalelse som gir full støtte til palestinsk krav som vil ødelegge Israel og advarer mot «jødisk stat».

Guldbrandsen forteller også at Fagforbundet støtter UAWC, Union of Agricultural Work Committees i det palestinske samfunnet. Det han ikke forteller, er at UAWC er nær knyttet til PFLP, en organisasjon som står på terrorlisten både til USA, EU, Canada og Israel. PFLP står bak en rekke terrorangrep, inkludert flykapringer og selvmordsbombere. Norsk Folkehjelp, Fagforbundets partner i støttearbeidet til palestinerne, måtte nylig betale 16 millioner kroner til amerikanske myndigheter for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner. MIFF skrev om UAWCs tette bånd til terror allerede i 2014.

Når vil flere i Fagforbundet våkne opp for hva de er med på?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart