Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Her står den mektige fagforeningslederen og smiler mens Israel er slettet fra kartet

ASIs leder Drífa Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU). Israel er slettet fra kartet. (Skjermdump fra asi.is)
Lederen for Islands mektige landsorganisasjon gir sin støtte til boikott Israel.

Islands arbeidstakerforening (ASI) består av 48 fagforeninger som organiserer 133.000 islendinger, to tredeler av øyas arbeidskraft, ifølge ASIs egen nettside. Dette er motstykket til den norske Landsorganisasjonen (LO), bare ASI organiserer en mye større andel av arbeidskraften enn LO gjør i Norge.

ASIs leder Drífa Snædal har nylig vært på tur til palestinske myndigheter. I en artikkel på ASIs nettside oppmuntrer hun sine medlemmer til å gjøre seg kjent med BDS-bevegelsen. Hun lenker også til den internasjonale organisasjonens nettside.

– Palestinernes stilling kan bli sammenlignet med situasjonen for de svarte i Sør-Afrika, under apartheid-tiden, skriver ASI-lederen.

Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU), LOs (og sannsynligvis ASIs) palestinske søsterorganisasjon. Logoen avslører tydelig hva som er agendaen til Snædals palestinske venner: Det viser et kart hvor Israel er borte og erstattet av et Palestina i grønne farger, signalfargen til islam. I PGFTUs verden, og også i deres nordiske støttespilleres verden, er det ikke noe plass til en jødisk stat.

Det er ikke Israel som bør boikottes, men kreftene som vil frata det jødiske folkets deres eneste nasjonale hjemland og nødhavn. Gerd Kristiansen, som da var avtroppende LO-leder, gikk rundt på den norske LO-kongressen med et tilsvarende skjerf i 2017. Over 850 nordmenn meldte seg inn i MIFF i uken etter LOs boikottvedtak i 2017, vi håper å se tilsvarende mobilisering mot ASIs flørt med boikott fra islendingene. MIFF startet arbeid og nettside på Island i mars 2019.

Senest på MIFF Forum i helgen hadde MIFF en foredragsholder som påpekte de tette båndene mellom BDS-bevegelsen og jødehat. – Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, sa Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement.

Den internasjonale BDS-bevegelsen støtter at millioner av etterkommere av arabiske 1948-flyktninger skal ha rett til å flytte inn i Israel. Dette er en diskriminering og dobbeltstandard som vil fjerne Israel fra kartet.

Les artikkelen: Ti gode grunner til at boikott av Israel er dumt og umoralsk


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart