Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

ASIs leder Drífa Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU). Israel er slettet fra kartet. (Skjermdump fra asi.is)

Her står den mektige fagforeningslederen og smiler mens Israel er slettet fra kartet

Lederen for Islands mektige landsorganisasjon gir sin støtte til boikott Israel.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Islands arbeidstakerforening (ASI) består av 48 fagforeninger som organiserer 133.000 islendinger, to tredeler av øyas arbeidskraft, ifølge ASIs egen nettside. Dette er motstykket til den norske Landsorganisasjonen (LO), bare ASI organiserer en mye større andel av arbeidskraften enn LO gjør i Norge.

ASIs leder Drífa Snædal har nylig vært på tur til palestinske myndigheter. I en artikkel på ASIs nettside oppmuntrer hun sine medlemmer til å gjøre seg kjent med BDS-bevegelsen. Hun lenker også til den internasjonale organisasjonens nettside.

– Palestinernes stilling kan bli sammenlignet med situasjonen for de svarte i Sør-Afrika, under apartheid-tiden, skriver ASI-lederen.

Snædal er avbildet i artikkelen med et skjerf som bærer logoen til Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU), LOs (og sannsynligvis ASIs) palestinske søsterorganisasjon. Logoen avslører tydelig hva som er agendaen til Snædals palestinske venner: Det viser et kart hvor Israel er borte og erstattet av et Palestina i grønne farger, signalfargen til islam. I PGFTUs verden, og også i deres nordiske støttespilleres verden, er det ikke noe plass til en jødisk stat.

Det er ikke Israel som bør boikottes, men kreftene som vil frata det jødiske folkets deres eneste nasjonale hjemland og nødhavn. Gerd Kristiansen, som da var avtroppende LO-leder, gikk rundt på den norske LO-kongressen med et tilsvarende skjerf i 2017. Over 850 nordmenn meldte seg inn i MIFF i uken etter LOs boikottvedtak i 2017, vi håper å se tilsvarende mobilisering mot ASIs flørt med boikott fra islendingene. MIFF startet arbeid og nettside på Island i mars 2019.

Senest på MIFF Forum i helgen hadde MIFF en foredragsholder som påpekte de tette båndene mellom BDS-bevegelsen og jødehat. – Vi sier ikke at alle som støtter BDS er antisemitter, men organisasjonen og målet deres er antisemittisk, sa Revital Yakin-Karkovsky, direktør for kommunikasjon og strategi ved Israels strategidepartement.

Den internasjonale BDS-bevegelsen støtter at millioner av etterkommere av arabiske 1948-flyktninger skal ha rett til å flytte inn i Israel. Dette er en diskriminering og dobbeltstandard som vil fjerne Israel fra kartet.

Les artikkelen: Ti gode grunner til at boikott av Israel er dumt og umoralsk

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart