Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

BDS-leder på besøk i Norge kjemper for at Israel skal forsvinne

Omar Barghouti. (Skjermdump via YouTube)
Invitasjonen av Barghouti til Palestinakomiteen bekrefter at organisasjonen er tro mot budskapet i sin logo – Israel skal forsvinne.

Fauzia Hussain-Wiik, leder for LO i Bergen og omland, har i dag kledd seg i en genser med teksten «antirasist» på brystet, ifølge hennes egen Facebook-oppdatering. På dagsprogrammet står møte med BDS-leder Omar Barghouti, en mann som kjemper for at verdens eneste jødiske stat skal forsvinne. Hvem sa antirasist?

I går talte Barghouti på et møte hos Palestinakomiteen i Oslo, i dag taler han for Palestinakomiteen i Bergen. Det er god grunn til å minne om hva MIFF skrev om Barghouti i 2020:

Med Israel for fred (MIFF) har påpekt det i årevis: De politiske krav som LOMellomkirkelig Råd i Den norske kirkeKFUK-KFUM Global og andre norske aktører stiller til Israel vil bety slutten på verdens eneste jødiske stat. Nå har Den norske kirke nylig også fått en preses som ivrig støtter opp om dette. I 2018 var MIFF i front mot å advare norske skoleelever til å gi penger via Operasjon Dagsverk til organisasjoner som støtter slike ekstreme politisk krav. Hvorfor skal norske skoleelever sponse grupper som kjemper for at arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58 skal vokse fram på bekostning av verdens eneste jødiske stat?

Noen Palestina-sympatisører i Norge forsøker å skjule bevegelsens agenda ved å si at Israel bør bli boikottet på grunn av «okkupasjonen av Vestbredden», «blokaden av Gaza» eller andre påskudd. Men boikottbevegelsen har også krav om at millioner av 1948-flyktningenes etterkommere skal ha rett til retur inn i Israel. Mange av de nevnte norske støttespillerne sier det med rene ord.

Nå har Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-bevegelsen, fortalt hva konsekvensene av rett til retur vil bli. I en podkast tatt opp 21. mai sier han at «det ikke vil eksistere noen zionistisk stat» dersom det blir gjennomført rett til retur.

– Det vil bli to stater: En demokratisk for alle sine innbyggere her [Palestina] og en demokratisk for alle sine innbyggere der [Israel]. Den palestinske minoriteten vil bli et palestinsk flertall i det vi i dag kaller Israel, sa Barghouti, melder Jewish News Syndicate.

Les hvorfor etterkommerne av palestinske 1948-flyktninger ikke har rett til å vende tilbake.

Så langt fra artikkelen i 2020.

Invitasjonen av Barghouti til Palestinakomiteen bekrefter at organisasjonen er tro mot budskapet i sin logo – Israel skal forsvinne. Det er utrolig at aktører som sier de ønsker seg en tostatsløsning kan ta organisasjonen seriøst. Dette er ikke antirasisme, det er jihad mot det jødiske folkets eneste nødhavn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart