Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Et fly av typen Boeing 787-800 fra det chilenske selskapet LATAM. (Foto: Latam.com)

Nå kan flyselskap fly over Sudan til og fra Israel

Historisk vedtak i Sudan betyr at forholdet til Israel stadig blir bedre.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Latin-Amerikas største flyselskap, chilenske LATAM Airlines, har nylig startet å fly over Sudan i direkteruten selskapet har mellom Sør-Amerika og Israel. Det skriver Jerusalem Post i dag.

LATAM startet ruten i januar 2019 og er det eneste flyselskapet som har en direkteforbindelse mellom Israel og Sør-Amerika, skriver Ch-Aviation.

Fra åpningen av direkteruten mellom Israel og Brasil i januar 2019.

Det sudanske vedtaket kommer etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag 3. februar hadde et møte med Sudans midlertidige leder Abdel Fattah al-Hurham i Uganda.

Etter møtet kunngjorde israelske tjenestemenn at begge landene var i gang med å opprette ekspertgrupper som ville se på hvordan de kan få i gang samarbeid og diplomatiske forbindelser.

Sudan er medlem av Den arabiske liga og gikk til krig mot Israel i 1948 og 1967. Det var i landets hovedstad Khartoum at den arabiske liga vedtok «Tre nei»-resolusjonen etter seksdagerskrigen i 1967. Landet er fortsatt offisielt i krig med Israel.

Sudans leder Abdel Fattah al-Burhan. (Foto: Wikipedia Commons)

LATAM Airlines flyr på kveldstid søndager, tirsdager og torsdager med flytypen Boeing 787-800 fra Tel Aviv til Sao Paulo i Brasil. Etter et stopp på nesten to timer i Brasil fortsetter flyet til Chiles hovedstad Santiago de Chile.

Etter vedtaket har flytiden mellom Tel Aviv og Sao Paulo blitt redusert med rundt 1,5 timer, til 13 timer og 45 minutter.

LATAM kunngjorde torsdag forrige uke at de vil kutte internasjonale flyvninger med opptil 30 prosent på grunn av den pågående virus-pandemien, men det fremkommer ennå ikke på nettsiden deres for ruten mellom Israel og Sør-Amerika, skriver Jerusalem Post.

Relaterte saker:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart